سریع ترین اینترنت جهان ؛ رکورد جهانی شکسته شد!

زمان مطالعه: 7 دقیقه

سریعترین اینترنت جهان

سریع ترین اینترنت جهان در بخش کاربری و قابل استفاده به ترتیب متعلق به کشور امارات با سرعت ۳۴ مگابایت بر ثانیه ،‌ قطر با ۲۶ مگابایت و کویت با سرعت ۲۴ مگابایت بر ثانیه در جایگاه سوم قرار دارد. پرسرعت ترین شبکه اینترنت جهان چندی پیش در کشور چین با سرعت ۱۵۰ گیگابایت بر ثانیه راه اندازی شد تا چین رکورد سریع ترین اینترنت شبکه جهان را جابه‌جا کند. در بخش آزمایشگاهی نیز کشور ژاپن توانسته سرعت حدوداً ۳ پنتابایت بر ثانیه را ثبت کند. بیشترین سرعت ثبت شده اینترنت ماهواره‌ای نیز ۲۵ گیگابایت بر ثانیه است. برای جزئیات بیشتر هر کدام از این فناوری ها تا انتهای این مطلب همراه تک ریپورتر باشید.

سریع ترین اینترنت جهان هر روزه توسط فناوری های جدید رکورد تازه‌ای ثبت می‌کند. شرکت های مختلف فعال در حوزه تکنولوژی نیز هر ساله با هزینه های هنگفتی تکنولوژی های جدید تولید می‌کنند تا سرعت اینترنت مورد نیاز خود را تامین یا توسعه دهند.

اینترنتی که عموم مردم عادی در شهرها و کشور های مختلف جهان استفاه می‌کنند معمولا از سرعت پایین‌تری نسبت به شرکت ها برخوردار هستند.

ابتدا سرعت اینترنت رایج در کشورها و شهرها مختلف جهان بررسی می‌کنیم. در ادامه به سراغ سریع ترین اینترنت هایی که دولت‌ها و حتی شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت می‌دهند می‌رویم.

منبع بررسی سرعت اینترنت کشورها و شهرهای مختلف جهان

اطلاعات و ارقامی که در ادامه به آنها می‌پردازیم ، مربوط به سایت SpeedTest است. سایت اسپید تست به وسیله تست سرعت هایی که مردم و ساکنان یک کشور یا شهر در این سایت به ثبت می‌رسانند ، در اواسط هر ماه میلادی اقدام به رده بندی سرعت اینترنت جهان می‌کند. اسپید تست برای دسته بندی و رتبه بندی کشورهای مختلف ، شرط حداقل ۳۰۰ تست از کاربران منحصر به فرد را برای نمایش در رتبه بندی اعلام کرده است.

این سایت به تازگی از رکورد ۵۰ میلیارد تست عبور کرد؛ اسپید تست یکی از مراجع استناد مکرر شرکت های بزرگ اینترنتی در همایش ها و مصاحبه های متعدد است. بقیه منابع را در انتهای مطلب ذکر کرده ایم.

سریع ترین کشورهای اینترنت همراه جهان

سریع ترین کشورها در اینترنت همراه

سریع ترین اینترنت همراه جهان متعلق به کشورهای عربی حاشیه خلیح فارس است. این کشورها علاوه بر اینترنت در سایر شاخص های جهانی هم از رتبه‌های قابل توجهی برخوردار هستند.

امارات متحده عربی سریع ترین اینترنت همراه جهان

کشور امارت با مساحتی حدود استان سمنان از کشور ایران‌ ، یکی از پیشرفته ترین کشور های جهان در زمینه های متعددی است. امارات در دو شاخص جهانی شادی (WHR) و نوآوری (GII) جز کشور های با رتبه‌ی بالای جهانی است.

شهر دبی (پایتخت امارات) تا سال ۲۰۲۰ به تنهایی پنجمین مقصد گردشگری جهان شد. امارات همچنین میزبان بسیاری از شرکت‌های بزرگ تکنولوژی و فناوری دنیا است. بسیاری از شرکت های بزرگ جهان حتی معرفی اولیه محصولات و خدمات خود را در این کشور انجام می‌دهند.

تردد زیاد گردشگران و حضور شرکت های بزرگ فناوری ، موضوع دسترسی به اینترنت را در این کشور به موضوع مهمی تبدیل می‌کند. امارت در حال حاظر با میانگین سرعت حدود ۴۴ مگابایت بر ثانیه بر صدر سریع ترین اینترنت جهان بر حسب کشور تکیه زده است. در این کشور یک یک فیلم سینمایی حدودا در زمانی کمتر از یک دقیقه دانلود می‌شود.

رتبه دوم سریع ترین اینترنت جهان ؛ قطر

قطر دومین کشور سریع در رتبه بندی جهانی اینترنت
قطر دومین کشور سریع در رتبه بندی جهانی اینترنت

قطر همانند امارات یکی از کشورهای پیشرفته و غنی عربی حوزه خلیج فارس است. این کشور یکی از کمترین نرخ های بیکاری در جهان را دارد. قطر در سال های متمادی به عنوان ثروتمند ترین کشور جهان بر پایه درآمد سرانه بوده است. کشور قطر همچنین تولید ناخالص داخلی بسیار بالایی دارد و شرکت های متعددی در قطر تولیدات خود را انجام می‌دهند حتی در آنجا صنایع مولد دارند.

رشد سریع گردشگری در این کشور و عواملی که در قسمت قبل های قبلی گفته شد زمینه ساز به وجود اینترنت پر قدرتی در این کشور شده است. کشور قطر با سرعت میانگین ۲۴ مگابایت بر ثانیه ، به جایگاه دومین کشور با سرعت بالای اینترنت همراه تکیه زده است.

کویت سومین کشور در میان سریع ترین اینترنت جهان

کشور کویت با مساحتی حدود استان چهارمحال و بختیاری ، یکی دیگر از کشور های عربی است که سه رتبه اول سریع ترین اینترنت همراه جهان را قبضه کرده‌اند. کویت یکی از مرفه ترین کشور های عربی حاشیه خلیج فارس است که به گفته بسیاری از سازمان های جهانی ، مردم زیر خط فقر آن صفر است.

کویت همچون سایر کشور های عربی که این رتبه بندی های اول تا سوم را از آن خود کرده‌اند ، از سطح رفاه و امکانات بسیار بالایی برخوردار است. سرعت اینترنت همراه به طور میانگین در شهر کویت حدود ۲۴ مگابایت بر ثانیه است. در کشور کویت حدود ۲۵ ثانیه طول می‌کشد تا بازی پابجی موبایل را دانلود کنید.

کشورهای دارای سریع ترین اینترنت ثابت جهان

اینترنت ثابت در کشور های عربی(به جز امارات) برخلاف اینترنت همراه وضعیت مطلوبی در رتبه بندی جهانی ندارد. علت عدم توسعه اینترنت ثابت می‌تواند دلایلی مثل عدم نیاز و استقبال مردم از اینترنت ثابت باشد. در زمینه اینترنت ثابت عمدتاً کشورهای شرق آسیا پیشگام هستند.

به ترتیب سریع ترین اینترنت جهان متعلق به کشورهای:

  • سنگاپور با سرعت حدود ۳۳ مگابایت بر ثانیه رتبه اول
  • هنگ‌کنگ با سرعت حدود ۳۲ مگابایت بر ثانیه رتبه دوم
  • شیلی با سرعت ۳۱ مگابایت بر ثانیه رتبه سوم

باید توجه داشت وقتی که از صطلاح میانگین سرعت استفاده می‌کنیم عموماً از ماکزیمم سرعت پایین‌تر است ؛ چون سرعت توسط داده های پرت تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

رتبه بندی سریع ترین اینترنت جهان برحسب شهر (ثابت و همراه)

سریع ترین شهر های جهان در زمینه اینترنت

سرعت اینترنت در سطح کشوری عموماً به علت پهناوری کشور ها دچار تغییراتی می‌شود. برای مثال مناطقی به وجود می‌آید که دسترسی به اینترنت محدود دارند و در میانگین سرعت اینترنت کشوری و به تبع آن رتبه جهانی کشور ها را پایین می‌کشند. یکی از دلایلی که می‌تواند در رتبه بندی بالای کشور های عربی حاشیه خلیج فارس تاثیر بگذارد ، وسعت کم این کشور هاست.

با توجه به مطلب گفته شده همان طور که انتظار دارید کشور های عربی در رتبه بندی اینترنت ثابت و همراه شهری در جهان هم رتبه خوبی دارند.

سریع ترین اینترنت همراه جهان مربوط به شهرهای:

  • دبی کشور امارات با سرعت ۴۰ مگابایت بر ثانیه در جایگاه نخست
  • رتبه دوم نیز متعلق به الریان قطر با سرعت ۳۹ مگابایت بر ثانیه در جایگاه دوم
  • شهر ابوظبی امارات با سرعت ۳۴ مگابایت بر ثانیه در جایگاه سوم

همانطور که دید سه شهر برتر جهان در لیست سریع ترین اینترنت همراه جهان متعلق به همین کشور های کوچکی است که در رتبه بندی جهانی کشورها نیز مشاهده شدند.

سریع ترین اینترنت ثابت جهان بر حسب شهر:

  • ابوظبی امارات متحده عربی با ۳۵ مگابایت بر ثانیه در رتبه نخست 
  • شهر پکن کشور چین با سرعت ۳۴ مگابایت در رتبه بعدی
  • در انتها شهر لیون فرانسه با سرعت حدود ۳۳ مگابایت در رتبه آخر 

بررسی رتبه ایران در لیست اسپیدتست

رتبه ایران در سرعت اینترنت

کشور ایران در رتبه بندی سرعت اینترنت نسبت به عمده همسایگان حتی کشور عراق نیز ضعیف تر است. ایران در رتبه بندی جهانی در اینترنت همراه وضعیت بهتری نسبت به اینترنت ثابت دارد.

اینترنت همراه در ایران با سرعت ۴ مگابایت بر ثانیه رتبه ۷۵ از ۱۴۲ را در جهان کسب کرده است.

در بخش ثابت نیز با سرعت ۱.۶ مگابایت بر ثانیه رتبه ۱۵۳ از ۱۸۲ را کسب کرده است.

اینترنت ایران قبل از مشکلات اقتصادی چند سال اخیر پیشرفت چشم گیری داشت. در حال حاضر به علت تامین شدن بسیاری از سخت افزار زیر ساخت از کشور های خارجی و پایین بودن هزینه خدمات سرویس دهندگان ، بسیاری از اپراتورها طبق گفته خودشان نه تنها توان بهبود خدمات و زیر ساخت های خود را ندارند بلکه در صورت تداوم وضع موجود ، پایین بودن هزینه خدمات و بالا بودن هزینه های زیر ساخت ممکن است دچار عدم توانایی ارائه خدمات در همین سطح نیز شوند.

در بخش اینترنت ثابت طبق گفته وزیر ارتباطات و فناورری اطلاعات مراحل جایگزینی و ارتقا زیر ساخت را در حال انجام است. گفته شده همه شهرهای ایران به مرور تحت پوشش فیبر نوری قرار می‌گیرد. در صورت اجرای این طرح مطمئناً سرعت اینترنت ثابت و همراه در ایران به طور چشم گیری افزایش خواهد یافت.

سرعت اینترنت ماهواره‌ای

اینترنت ماهواره ای یکی از موضوعات داغ این روز هاست. با هم بررسی کنیم که اینترنت های ماهواره ای چه سرعت هایی را ارائه می‌دهند؟

سریع ترین اینترنت جهان در بخش ماهواره ای متعلق به شرکت ناسا است. ناسا موفق شد در سال ۲۰۲۳ به کمک یک ماهواره به اندازه یک جعبه دستمال کاغذی و با فناوری لیزری ، ارتباط اینترنتی با سرعت ۲۵ گیگابایت برثانیه با زمین بر قرار کند و رکورد بزرگی را به ثبت برساند. با این سرعت تمام محتوای ویکی پدیای فارسی را همراه با تصاویر آن در کمتر از یک پلک زدن دانلود می‌توان دانلود کرد.

سرعت اینترنت ماهواره‌ای استار لینک

سرعت اینترنت ماهواره‌ای استار لینک

طبق گزارشات اخیر ، سرعت اینترنت ماهواره ای ایلان ماسک در ایالات متحده حدود ۸ مگابایت است.  سرعت اینترنت ماهواره‌ای به عواملی مثل: شرایط آب و هوایی ، ترافیک شبکه ، فناوری های استفاده شده و ویژگی های دیگر وابسته است. یکی از مشکلات اینترنت ماهواره ای پینگ بالای آن نسبت به اینترنت ثابت و همراه است که علت آن نیز ارتباط با دیتا سنتر های مستقر روی زمین است.

برای اطلاع بیشتر از اینترنت ماهواه‌ای این مطلب را در سایت مطالعه کنید.

اینترنت ماهواره‌ای و معرفی شرکت استارلینک

بالاترین سرعت اینترنت شرکتی آمریکا که قابل استفاده برای عموم است

سریع ترین شرکت اینترنت دهنده آمریکا
سریع ترین شرکت اینترنت دهنده آمریکا

یک شرکت آمریکایی به نام Ziply به تازگی فعالیت خود را در چند ایالت آمریکا از قبیل واشننگتن شروع کرده است. این شرکت حدود ۱ میلیون کاربر را در تحت شعاع خدمات خود قرار داده است. زیپلای اعلام کرده اینترنتش ۶.۲۵ گیگابایت بر ثانیه سرعت دارد.

یکی از مشکلات سرویس Ziply هزینه زیاد این سرویس است. اشتراک ماهانه این سرویس حدود ۹۰۰ دلار است. برای راه اندازی این خدمات باید حدود ۶۰۰ دلار باید بپردازید. هزینه مودم مخصوص این فناوری نیز حدود ۲۵۰۰ دلار است. سرویس شرکت زیپلای برای کاربران عادی به صرفه به نظر نمی‌رسد و بیشتر برای بخش های شرکتی و تجاری مناسب است.

چین رکورد سرعت اینترنت جهان شبکه جهان را شکست !

چاینا موبایل رکورد سرعت اینترنت را شکست 1.2 ترابیت بر ثانیه

چین پر سرعت‌ترین شبکه اینترنت جهان را ساخت. شرکت مخابراتی چاینا موبایل (China Mobile) شبکه اینترنتی به طول ۳۰۰۰ کیلومتر یعنی به اندازه ای که شمال ایران را به جنوب و شرق آن را به غرب متصل کند. چین اعلام کرده این شبکه اینترنت حدود ۱۵۰ گیگابایت بر ثانیه(۱.۲ ترابیت بر ثانیه) سرعت دارد.

ژاپن در زمینه های آزمایشگاهی و سخت افزار های مبتنی بر فیبر نوری نیز پیشرفت های چشمگیری داشته. محققان موسسه ملی فناوری اطلاعات و ارتباطات ژاپن با نام (NICT) موفق شدند در محیط آزمایشگاهی در سال ۱۴۰۲ به سرعت خیره کننده ۳ پنتابایت بر ثانیه برسند. این فناوری می‌تواند در هر ثانیه ۲۲ برابر ترافیک جهان ، داده ها را منتقل کند. این فناوری نسبت به نسل قبل که یک هسته برای انتقال اطلاعات داشت ، در حال حاضر ۳۸ هسته برای انتقال اطلاعات دارد. فناوری آزمایشگاهی ژاپن فعلاً توانایی اجرا شدن ندارد در نتیجه سریع ترین شبکه اینترنت جهانی متعلق به چین است.

این شرکت توانسته چندین بار رکورد انتقال اطلاعات در جهان را به کمک سایر شرکت‌های ژاپنی جابه‌جا کند. NICT همچنین در سال ۱۴۰۳ توانست با سرعت ۵۰ پنتابایت بر ثانیه مبتنی بر فیبرهای نوری موجود رکورد خود را ارتقاع دهد. این عدد نسبت به رکورد قبلی خیره کننده است. درست است این عدد شگفت‌انگیز در انتقال داده به ثبت رسیده ولی صرفا آزمایشگاهی هستند و قابلیت تجاری سازی را درحال حاضر ندارند و تکنولوژی آن برای استفاده عمومی در حوزه اینترنت مقرون به صرفه نیست.

منابع:

سرعت ها برحسب بایت هستند و نه بیت و اینکه در بعضی از موارد بعضی اعداد برای سادگی گرد شده‌اند. منظورمان از سرعت همان پهنای باند است ولی به علت رایج بودن عنوان سرعت به اشتباه ، به جای پهنای باند عبارت سرعت را به کار برده ایم.

ویکی پدیا

بولمبرگ

اسپید تست

vice.com

send_to_mobileاین نوشته را به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up