آنچه در این مطلب میخوانید
- اینترنت ماهواره ای بدون فیلتر برای تمام دنیا در سال ۲۰۲۵
- استارلینک چیست؟
- استارلینک چگونه اینترنت ماهواره ای را در دسترس کاربران قرار میدهد؟
- پیشی از رقبا
- سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک
- هزینه استفاده از بسته های اینترنت استارلینک
- استارلینک در برابر شرایط آب و هوایی تا چه حد مقاوم است ؟
- کدام کشور ها میتوانند از اینترنت ماهواره ای استارلینک استفاده کنند؟
- آیا در ایران میتوان از استارلینک استفاده کرد ؟
- سخن آخر
اینترنت ماهواره ای بدون فیلتر برای تمام دنیا در سال ۲۰۲۵
اینترنت ماهواره ای،خبری که در این اواخر بسیار سروصدا کرده و بخش عظیمی از فضای مجازی را درگیر خود کرده است. طبق گفته ها ،در آینده اینترنت ماهواره ای حتی با قطعی اینترنت هم متصل می ماند .با این سرویس تمامی ساکنین کره زمین میتوانند به اینترنت متصل شوند و حتی از آن برای تماس های تلفنی و پیامک زدن استفاده کنند . سرویسی که به هیچگونه سخت افزار یا نرم افزاری احتیاج نداشته و تحت عنوان Direct To Cell توسط شرکت عظیم استارلینک معرفی شده است . گفته شده گوشی هایی که از فناورری LET بهره میبرند ، میتوانند از این بستر استفاده کنند.
LET چیست؟
LET به معنای Long Term Evolution (تکامل طولانی مدت ) یکی از پرسرعت ترین شبکه های تلفن همراه نسل ۴ ام است . برای استفاده از آن گوشی هوشمند شما باید از این قابلیت پشتیبانی کند. برای فعال سازی LET در قسمت تنظیمات به بخش اتصالات Connections رفته و سپس در قسمت شبکه ها ، حالت شبکه را روی ۲G/3G/4G/5G قرار دهید.
این قابلیت بر روی تمام گوشی های هوشمند امروزی دیده می شود. اخیرا اعلام شده است که تا دوسال دیگر تمام گوشی ها به استارلینک متصل می شوند . هر چند میسر شدن آن با دشواری هایی همراه خواهد بود.
اما این اینترنت ماهواره ای از کجا آمده است ؟ شرکت استارلینک که این روزها توجهات زیادی را معطوف خود کرده چیست؟ در ادامه برای شما هر آنچه که نیاز است از استارلینک بدانید را بازگو کرده ایم و پس از خواندن این مقاله به تمام سوالات شما درباره Starlink و اینترنت ماهواره ای آن پاسخ داده میشود.
استارلینک چیست؟
استارلینک یک سیستم اینترنت ماهواره ای بسیار عظیم است. این سیستم میتواند اینترنت را که از نیازهای روزافزون مردم است با سرعت فوق العاده بالا به جای جای کره زمین برساند. این منظومه ماهواره ای، زیرمجموعه ای از شرکت Space X است .شاید اسم این شرکت به گوشتان خورده باشد . Space X اکثر پرتاب های ماهواره ای شرکت های مختلف را انجام می هد. شروع کار استارلینک از سال ۲۰۲۰ بود. طی یک پروژه آزمایشی ، اینترنت ماهواره ای را روی مناطق دورافتاده و محدود از لحاظ اینترنت آمریکایی امتحان کردند و نتیجه بسیار مصرت بخش بود . مدت ها بعد استارلینک برای این موفقیت ، برنده جایزه PC Mag Readers Choice شد. درواقع هدف اصلی این اکوسیستم ،ارائه اینترنت ماهواره ای به کاربران است. کاربران برای دسترسی به اینترنت به کابل نیازی نداشته و به جای آن باید از سیگنال های رادیویی فضایی استفاده کنند.
چرا اینترنت ماهواره ای ؟
حدود ۳ میلیارد نفر از جمعیت جهان تماما از دسترسی به اینترنت محروم هستند. از ۴ میلیارد نفری که به اینترنت دسترسی دارند ، اکثرشان نمیتوانند اینترنت پرسرعت و با کیفیت را تجربه کنند. همان طور که میدانید ،عصر جدید عصر تکنولوژی و اینترنت در بستر وب است . زندگی بدون اینترنت تقریبا غیر ممکن است. پس وجود یک بستر برای ارائه اینترنت به تمامی مناطق محروم و بی بهره از اینترنت و همچنین ارائه اینترنت پرسرعت و با کیفیت به تمامی کاربران بسیار امر خوشایندی است . چه بسا استارلینک این بستر را بر روی کره زمین فراهم کرده است .
استارلینک چگونه اینترنت ماهواره ای را در دسترس کاربران قرار میدهد؟
استارلینک به واسطه Space X ، تعداد زیادی ماهواره را از طریق موشک به فضا پرتاب میکند تا در مکان های مشخص شده مستقر شوند. این شرکت یک سری ایستگاه ها بر روی زمین دارد .از طریق این ایستگاه ها،سیگنال هایی را به فضا می فرستد تا ماهواره هایش آن هارا دریافت کنند .حال این ماهواره ها از طریق سیگنال هایی که دریافت کرده اند ،داده هارا به کاربران در زمین ارسال میکنند.
پیشی از رقبا
این حقیقت که استارلینک در مسیر پر پیچ و خم برقراری اینترنت ماهواره ای با رقبای خود مواجه است غیر قابل انکار است . اما این شرکت برای پیشی گرفتن از رقبای خود،تکنیک های متفاوتی را به کار گرفته است . به گونه ای که استارلینک از همه رقبای خود متمایز شده و همین موجب پیشرفت پروژه های این شرکت موفق شد .
۱- استارلینک به جای استفاده از چندین ماهواره عظیم، از تعداد زیادی ماهواره کوچک استفاده می کند.این ماهواره ها بین۲۶۰ تا۲۷۷ کیلوگرم وزن دارند.این عدد در مقایسه با دیگر ماهواره ها عدد نسبتا کمی است .به طوری که میتواند تنها با استفاده از ۱ موشک فالکون ۱۹ اسپیس ایکس ،۶۰ ماهواره را به فضا بفرستد.
۲- استارلینک چون در فاصله کم تری از سطح زمین قرار دارد ، اینترنت را با سرعت بالاتری در اختیار کاربران قرار می دهد.
۳- به تازگی استارلینک ماهواره هایی برای انتقال سیگنال به یکدیگر ایجاد کرده تا وابستگی آن هارا به پایگاه های زمینی کمتر کند. با عملی شدن این ارتباطات میان ماهواره ای ،دیگر فاصله هزار کیلومتری بین ترمینال کاربر و ایستگاه های زمینی معنایی نداردو گوشی های هوشمند میتوانند به طور مستقیم به ماهواره ها متصل شوند.
۴- استارلینک زیرمجموعه Space X است .همان طور که پیش تر گفتیم ، این سیستم اکثر پرتاب های موشکی شرکت های بزرگ را انجام می دهد .این پرتاب ها هزینه سرسام آوری داشته و هر شرکتی از عهده هزینه های آن برنمی آید . استارلینک از این جهت نیازی به پرداخت هزینه ها ندارد.
سرعت اینترنت ماهواره ای استارلینک
این شرکت مدام در حال تلاش برای افزایش سرعت اینترنت ماهواره ای خود است . بدون شک اگر قرار باشد که شما به یک منبع تمام نشدنی اینترنت متصل باشید ، اما سرعت بالایی نداشته باشد ، برای شما چندان خوشایند نیست . استارلینک در گذشته اینترنت را با سرعت ۵۰-۲۰۰ مگابایت در ثانیه دانلود و ۳۰ MB در ثانیه آپلود در اختیار کاربران قرار داد . حال سرعت این اینترنت به ۶۰۰ مگابایت در ثانیه رسیده که عدد بسیار خیره کننده ای است . هدف نهایی استارلینک این است که این سرعت را به ۱۰ گیگابایت در ثانیه برساند . با توجه به پیشرفت های دیده شده ، دستیابی به این موفقیت چندان دور از انتظار نیست .
هزینه استفاده از بسته های اینترنت استارلینک
برای استفاده از اینترنت ماهواره ای شما باید به تجهیزات استارلینک دسترسی داشته باشید . همچنین بین شما و آسمان هیچ مانعی وجود نداشته باشد . منظور این است که بتوانید دید بدون مانعی به آسمان داشته باشید. علاوه بر امکانات و تجهیزات فیزیکی، شما به تهیه اشتراک نیاز دارید . اشتراک های مختلفی برای کاربران در هر زمینه ای تعریف شده است :
- اینترنت استارلینک :۱۱۰دلار هزینه ماهانه + ۵۹۹ دلار هزینه فراهم کردن تجهیزات
- کسب و کار استارلینک : مناسب کسب و کار با دو برابر آنتن دهی قوی تر .۵۰۰ دلار ماهانه +۲۵۰۰ دلار هزینه تجهیزات
- استارلینک RV : برای وسایل نقلیه . هنگامی که در جاده هستید ، با کشتی سفیر می کنید یا در هواپیما نشسته اید .۱۳۵دلار ماهانه +۵۹۹ دلار هزینه سخت افزار
با خرید اشتراک و کاربر Starlink شدن ، شما یک دیش ماهواره ، یک پایه دیش و یک وای فای برای شما ارسال می کند.شما باید این دستگاه ها را تنظیم کنید . همچنین استارلینک اپلیکیشن مخصوص به خود را برای سیستم عامل های Android و IOS دارد. این برنامه از VR (واقعیت افزوده ) برای راهنمایی کاربران در تنظیم گیرنده ها استفاده می کند.
درخواست سرویس
برای درخواست سرویس شما باید IP خود را وارد سایت استارلینک کنید . حال باید دید آیا این خدمات در منطقه شما در دسترس است؟ اگر ناحیه شما به اینترنت ماهواره ای دسترسی داشته باشد ،شما در لیست انتظار قرار خواهید گرفت و بر حسب زمان ثبت نامتان ، به درخواست شما رسیدگی می شود. اما اگر آن ناحیه از اینترنت ماهواره ای بی نصیب باشد ، نزدیک ترین تاریخ رسیدن Starlink به آن ناحیه به شما نشان داده می شود.
استارلینک در برابر شرایط آب و هوایی تا چه حد مقاوم است ؟
استارلینک در برابر هوای ابری بدون تاثیر است . یک روز ابری تاثیری روی کیفیت دسترسی شما به اینترنت ماهواره ای ندارد. اگر چه ابر های خیلی طوفانی میتوانند اختلالاتی را در سیگنال ایجاد کنند . همچنین روزهای شدیدا بارانی نیز میتوانند مختل کننده باشند. مه غلیظ از ان جایی که دید بدون مانع به آسمان را مشکل می کند ، باعث تاثیر روی سیگنال های اینترنت ماهواره ای میشود. در روز هایی که برف سبک میبارد کیفیت اتصال همچنان خوب است . اما برف سنگین میتواند روی کیفیت اتصال کاربران به اینترنت ماهواره ای تاثیر مخربی بگذارد.
کدام کشور ها میتوانند از اینترنت ماهواره ای استارلینک استفاده کنند؟
لیست کشورهایی که به اینترنت ماهواره ای استارلینک دسترسی دارند ، طبق یافته های ویکی پدیا به شرح زیر است :
طبق این لیست، تا کنون کشور های زیادی از قاره های مختلف توانسته اند از این تجهیزات قدرتمند استفاده کنند . کشور ژاپن ، اولین کشور آسیایی بود که از اینترنت ماهواره ای بهره مند شد . قرار است در آینده نه چندان دور ،استارلینک پا به کشور هایی همچون هند ، پاکستان و سریلانکا بگذارد . باید دید کشور ایران در این بین چه بهره ای از اینترنت ماهواره ای میبرد ؟ آیا اینترنت ماهواره ای استارلینک به کشور ایران نیز میرسد؟ آیا استارلینک پایانی برای همه فیلترها خواهد بود ؟ پاسخ تمام این سوال ها هنوز گنگ و مبهم است ، اما آینده غیرقابل پیش بینی است و نمیتوان با قطعیت درباره این موضوع نظر داد .
آیا در ایران میتوان از استارلینک استفاده کرد ؟
از آنجایی که استارلینک روز به روز در حال افزایش تعداد ماهواره های فضایی خود است ، اگر از دیدگاه تئوری به آن نگاه کنیم ، امکان استفاده از این سیستم در ایران نیز وجود دارد . اما متاسفانه این تمام ماجرا نیست ! شاید در ایران بتوان شبکه های ماهواره ای را پوشش داد ، اما به دلایل سیاسی و دیگر موارد قانونی امکان استفاده از این سیستم قدرتمند در ایران وجود ندارد .
ایلان ماسک ، مدیرعامل تسلا و اسپیس ایکس و مالک شبکه اجتمائی توییتر(ایکس) ،طی مصاحبه ای با نتانیاهو درخصوص واکنش مقامات ایرانی به فعال سازی اینترنت ماهواره ای در ایران بیان کرد :نامه بسیار مودبانه ای از مقامات ایرانی در خصوص عدم رضایت استفاده از استارلینک در کشورشان دریافت کردم .زبان این نامه آن چنان فاخر و فصیح بود که خواننده را به یاد چارلز دیکنز می انداخت . نتانیاهو در پاسخ به این جملات ایلان ماسک گفت : با نامه ای مودبانه از سوی دولتمردان ایران خام نشو !
جدای از همه این ها ،هزینه های سرسام آور و تبادلات مالی دشوار و همچنین تهیه تجهیزات مورد نیاز گفته شده از جمله دیش و… در ایران بسیار مشکل است و استفاده از اینترنت ماهواره ای کار چندان راحتی نخواهد بود.
سخن آخر
امروزه بیشتر از هر زمان دیگری به دستیابی به اینترنت ماهواره ای نزدیکتر هستیم. اگر چه دستیابی به این امر طبق گفته های پیشین دشوار خواهد بود .امیدواریم مطالب این نوشته به تکمیل دانش شما از اینترنت ماهواره ای و شرکت عظیم Starlink کمک کرده باشد. نظرات خود را در بخش دیدگاه ها با ما درمیان بگذارید .
۲ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
عالی بود ممنون از مطلب خوبتون.
ممنون از اینکه مطلب رو مطالعه کردید