تاریخچه مایکروسافت در ساخت کنسول های بازی
ابر شرکت مایکروسافت در سال ۲۰۰۱ در ماه نوامبر با معرفی کنسول ایکس باکس وارد عرصه بازی سازی شد. Microsoft که در حوزه تکنولوژی یکه تاز میدان بود و با سیستم عامل ویندوز قدرت نمایی میکرد ،در فکر تصاحب دنیای گیم بود. اما بر خلاف حوزه تکنولوژی یک رقیب سرسخت و گردن کلفت به نام پلی استیشن مقابل او بود.مایکروسافت درسال ۲۰۰۱ در حضور دوین جانسون ،بازیگر معروف هالیوود کنسول ایکس باکس رو معرفی کرد. این معرفی در زمانی بود که کنسول پرقدرت سونی ،یعنی پلی استیشن ۲ در دوران اوج خود بود و هیچ کس به ایکس باکس اهمیت نمی داد. مایکروسافت در همان بدو ورود به دنیای گیم با شکست بزرگی مواجه شد.
رقابت با سونی
اگر هر شرکت دیگری به جای مایکروسافت بود از زمین بازی کنار میرفت. اما مایکروسافت بازی را بلد بود و در سال ۲۰۰۵ ایکس باکس ۳۶۰ رو معرفی کرد . این شروع رقابت اصلی آن با شرکت سونی بود. چرا که خیلی از گیمرها در سرتاسر دنیا مجذوب ۳۶۰ شدند. این محبوبیت به واسطه معرفی بازی های انحصاری جدیدی که مایکروسافت توسط شرکت های فرست پارتی خودش به دنیای گیم معرفی کرد بود. بازی هایی نظیر HALO GAERS OF WAR ORI و غیره.با اینکه Microsoft در حال پیشرفت بود،اما باز هم کفه ترازو به سمت سونی و پلی استیشن سنگینی میکرد .چون شرکت های فرست پارتی سونی نظیر سانتا مونیکا ، ناتی داگ ، اینسامینیاک و غیره هم تجربه بیشتری در امر بازی سازی داشتند و هم بازی های هیجان انگیز تری نسبت به ایکس باکس میساختند که بیشتر مطابق با سلیقه گیمرها بود.
با تمام این تفاسیر رقابت بین مایکروسافت و سونی نسل به نسل ادامه پیدا کرد تا اینکه به نسل نهم کنسول های بازی رسیدیم . در این نسل برتری با مایکروسافت همراه بود. چرا که هم کنسول قوی تری ساخته بود و هم سیستم خرید بازی و پشتیبانی فوق قوی به نام GAME PASS را داشت. سرویسی که تمام بازی های انحصاری و غیر انحصاری در روز عرضه روی آن قرار میگیرند.
همکاری با سونی
حالا که Microsoft در موضع قدرت بود ،فقط یک مانع را جلوی راه خودش میدید و آن هم بازی های انحصاری قدرتمند سونی بود .در سال ۲۰۲۲ و در حاشیه نمایشگاه E3 ،فیل اسپنسر، مدیر بخش گیمینگ مایکروسافت سخنرانی طولانی درباره حذف انحصار طلبی در دنیای گیم داشت . او اعلام کرد که حتی حاضر است با سونی در این امر همکاری داشته باشد و از پتانسیل های یکدیگر استفاده کنند.
شرکت سونی که از همه جا بی خبر بود ، ندانسته به چاه افتاد و خیلی سریع پیشنهاد همکاری مایکروسافت را قبول کرد . سونی بازی های انحصاری خودش را نظیر GOD OF WAR، SPIDER MAN و HORIZEN ZERO DOWN را برای PC پورت کرد . مایکروسافت که خیالش از این بابت راحت بود، در تاریخ ۱۸ ژانویه ۲۰۲۲ خبر خرید شرکت عظیم بازی سازی اکتیویژن بیلیزارد را به قیمت ۶۸.۷ میلیارد دلار اعلام کرد و جهان گیم را به بهت فرو برد.
موفقیت بزرگ برای مایکروسافت
شرکت های زیادی به این خرید اعتراض کردند. چون قیمت خرید ماورایی بود . اما تیم بازاریابی و تحقیقاتی قوی مایکروسافت یکی پس از دیگری موانع را پشت سر گذاشتند . نهایتا در تاریخ ۱۳ اکتبر ۲۰۲۳ بزرگترین خرید یک شرکت در زمینه بازی سازی در جهان نهایی شد و مایکروسافت به یکی از بزرگترین موفقیت های خودش رسید .حتی چند روز قبل از نهایی شدن خرید مایکروسافت اعلام کرد که مهمترین بازی اکتیویژن یعنی CALL OF DUTY با بیش از ۱۰۰ میلیون پلیر در سال آینده روی GAME PASS منتشر خواهد شد و این یعنی بدست گرفتن قدرت و له کردن سونی !
خرید کمپانی اکتیویژن
پیش تر اخباری مبنی برتایید اولیه سازمان رقابت و بازار های بریتانیا (CAM) در رابطه با خرید ۶۹ میلیارد دلاری مایکروسافت به گوش می رسید. با این اقدام مایکروسافت یک قدم به خرید اکتیویژن نزدیک تر شد.تا اینکه امروز CAM تایید نهایی را انجام داده و در ساعاتی بعد مایکروسافت به صورت رسمی خرید کمپانی عظیم اکتیویژن را اعلام کرد. این کمپانی اعلام کرد بازی های این شرکت از سال ۲۰۲۴ به گیم پس اضافه خواهند شد . البته لازم به ذکر است تیم قدرتمند ایکس باکس از امروز روی اضافه کردن بازی های Activision Blizzard King به Game Pass کار می کند.
شاید به خواندن این مطلب علاقه مند باشید:چگونه بازی های سنگین را بدون داشتن سخت افزار اجرا کنیم ؟!! (بازی های ابری)
حال باید منتظر ماند و دید سونی چه واکنشی نسبت به این خرید نشان میدهد . آیا سونی می تواند دوباره قدرت را در دست بگیرد یا خیر؟ نظر شما درباره جدال و رقابت تنگاتنگ بین دو شرکت سونی و مایکروسافت چیست؟
۱ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
سیر داستانی جالب و کاملی بود تا این دو رقیب دیرینه رو بهتر بشناسیم . ????