شایعات ویندوز ۱۲ تاریخ عرضه و معرفی امکانات احتمالی

ویندوز 12 احتمالات و تاریخ عرضه

طبق اعلام منابعی آگاه ، انتظار می‌رود ویندوز ۱۲ در اواخر سال ۲۰۲۴ یعنی حدوداً پاییز ۱۴۰۳ معرفی شود. ویندوز ۱۰ در سال ۲۰۱۵ معرفی شد؛ ۶ سال بعد در سال ۲۰۲۱ شاهد معرفی ویندوز ۱۱ بودیم. مایکروسافت اعالام کرده بود ویندوز ۱۰ آخرین نسل ویندوز خواهد بود و آپدیت های بعدی ویندوز نیز روی همین نسخه انجام خواهد گرفت .

مایکروسافت چندی بعد به صورت کاملا مخفیانه و به دور از درز اطلاعات به ساخت ویندوز ۱۱ پرداخته بود. سال ۱۴۰۰ در تاریخ ۲۴ تیر ماه شایعاتی مبنی بر در دست ساخت بودن ویندوز ۱۱ منتشر شد. در سال ۱۴۰۰ در اوج گرمای تابستان ویندوز ۱۱ به طور رسمی معرفی شد؛ مدتی بعد نسخه رسمی آن برای همه قابل دسترس شد. با توجه به تجربه قبلی ویندوز ۱۱ انتظار می‌رود اطلاعاتی در مورد ساخت ویندوز ۱۲ نیز درز نکند.

اخبار امیدوار کننده از ویندوز ۱۲

یکی از قوی ترین اخباری که ما در مورد ویندوز ۱۲ شنیدیم مربوط به مدیر مالی ارشد اینتل است؛ دیوید زینسنر در کنفرانس مالی جدید اینتل در سال ۱۴۰۲ ( ۲۰۲۳ ) به موضوعی اشاره کرد که امیدوارکننده به نظر می‌رسید.

با وجود بهبود و ضعیت بازار هنوز وضعیت فروش دسکتاپ و لپ‌تاپ ها چندان مناسب نیست. سهم عمده‌ای از در‌آمد شرکت اینتل از راه تولید پردازنده مرکزی (CPU) رایانه های مختلف است. مدیر ارشد مالی اینتل اعلام کرده در سال جدید میلادی (۲۰۲۴) انتظار داریم با آپدیت جدید ویندوز ، درآمد اینتل افزایش پیدا کند. این آپدیت ویندوز مطمئناً یک آپدیت ساده نیست؛ این آپدیت احتمالا خبر از آمدن ویندوز ۱۲ می‌دهد.

مایکروسافت برای ساخت ویندوز جدید باید یک تعامل سازنده و هماهنگ با شرکت های سازنده سخت افزار داشته باشد. تعامل سازنده با سایر شرکت های تولید کننده سخت افزار از قبیل اینتل ، به مایکروسافت این توانایی را می‌دهد که ویندوزی بهینه و قدرتمند بسازد .

تعامل شرکت های ساخت سخت افزار و مایکروسافت

ویندوز ۱۱ در زمان عرضه با ایجاد محدودیت هایی ، برخی کاربران را که تجربه ویندوز ۱۱ را می‌خواستند مجبور به خرید سخت افزار جدید کرد. سیستم هایی که سخت افزار TPM ( یک سخت افزاز که قابلیتی امنیتی به سیستم اضافه می‌کرد) نداشتند ، نمی‌توانستند این ویندوز را نصب کنند. این محدودیت تقریبا دستگاه هایی را که از سال ۲۰۱۸ ( ۱۳۹۸ ) به قبل ساخته شده‌اند ، از رده خارج می‌کرد( راه هایی برای دور زدن این محدودیت وجود داشت).

این تعاملات عمدتاً به این دلیل است که کاربران را مجبور به خرید سخت افزار جدید کند. خرید سخت افزار جدید موجب رونق بازار شرکت هایی که پردازنده و سایر سخت افزار ها را تولید می‌کنند می‌شود.  عمدتاً بین مایکروسافت و شرکت های سازنده سخت افزار این به اصطلاح زد و بند‌هایی صورت می‌گیرد.

انتظار می‌رود ویندوز ۱۲ هم با اعمال محدودیت هایی در سخت افزار کاربران بیشتری را حذف کند و از سوی دیگر با ارائه رایگان ویندوز ۱۲ به صورت یک آپدیت اضافی ، کاربران زیادی را با سرعت بالا به ویندوز جدید کوچ دهد تا خلاء کاربران حذف شده توسط محدودیت سخت افزار را پرکند. (کاربرانی که سیستم عامل قبلی از قبیل ویندوز ۱۱ را نداشته باشند مانند سری قبل به نظر می‌رسد لازم باشد که ویندوز جدید را خریداری کنند)

سخت افزار احتمالی لازم برای نصب ویندوز ۱۲

ویندوز ۱۱ علاوه بر TPM به ۴GB رم ،‌ ۶۴GB حافظه ذخیره سازی و پردازنده ۶۴ بیتی نیاز داشت. به نظر می‌رسد در ویندوز ۱۲ هم طبق همین روال شاهد حداقل هایی شبیه ویندوز ۱۱ باشیم. ظاهرا مایکروسافت قصد دارد استفاده از حافظه های SSD  را  برای نصب ویندوز جدید لازم کند. یک احتمالی که وجود دارد این است که مایکروسافت داشتن پردازنده NPU را نیز برای نصب ویندوز ۱۲ اجباری کند. مایکروسافت در حال تعبیه پردازنده NPU روی سیستم های خود از قبیل سورفیس هاست. پردازنده های NPU سرعت استفاده از برنامه های مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی را افزایش می‌دهد.

NPU
NPU

برای آشنایی بیشتر مقاله : معرفی جامع هوش مصنوعی را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

هوش مصنوعی و ویندوز ۱۲

مایکروسافت همانند سایر غول های حوزه فناوری و تکنولوژی هزینه های زیادی در حوزه هوش مصنوعی انجام داده است؛ سرمایه گذاری هایی که مایکروسافت در زمینه هوش مصنوعی انجام داده است ، کم نظیر است. شرکت مایکروسافت  ۴۹٪ سهام بزرگترین غول حوزه هوش مصنوعی ، یعنی Open AI (شرکت دارنده چت جی‌پی‌تی و دال ای) را از آن خود کرده است. در زمینه ارائه چت هوش مصنوعی برای مرورگر خود (مایکروسافت اج) حتی از گوگل هم پیشی گرفت.

Chat GPT و Bing
Chat GPT و Bing

در جدید ترین محصولاتی که مایکروسافت ارائه داده ( سورفیس لپ‌تاپ های گو ۳ و ۴ و سورفیس لپ‌تاپ استودیو ۲ ) ‌‌شاهد استفاده از پردازنده های NPU بودیم. همایش سالانه ۲۰۲۳‌ (پاییز ۱۴۰۲) ویژگی هایی را برای ویندوز ۱۱ از قبیل Copilot و ادغام دو هوش مصنوعی Chat GPT 4 با DAL-E 3 در مرورگر بینگ داشت؛ این ویژگی ها توجه ویژه مایکروسافت به هوش مصنوعی و ادغام آن با ویندوز را به خوبی نشان می‌دهد.

ویندوز ۱۲ با توجه به این مطالب ممکن است برای نصب پیش نیازی از قبیل NPU را نیز داشته باشد. ممکن است این محدودیت به وسیله دستکاری هایی برداشته شود و دستگاه هایی که این سخت افزار را ندارند نیز قادر به نصب ویندوز ۱۲ باشند؛ ولی به احتمال زیاد برخی از ویژگی های ویندوز ۱۲ به خوبی کار نکنند و یا اینکه قابل استفاده نباشند.

نسخه ای متفاوت از ویندوز های قبلی و مقابله با Chrome OS

مایکروسافت هر ساله نسخه های متعددی از ویندوز را عرضه می‌کند. شاید وقتی در حال نصب ویندوز بوده‌اید ، به گزینه های مختلفی از قبیل Professional ، Enterprise ، Home و … برخورد کرده باشید. هر کدام از این نسخه ها عملکرد خاص و نسبتا متفاوت خودشان را دارند. ویندوز ۱۲ زمزمه هایی از به کارگیری یک نسخه که متمرکز بر وب باشد را به گوش می رساند. کروم او‌اس سیستم عاملی است ساخت گوگل و تمرکز ویژه‌ای روی حوزه وب و مرورگر دارد. این سیستم عامل سبک و در استفاده های وب گردی و فعالیت های مربوط به وب ، عملکرد قابل قبولی دارد.

ویندوز و کروم اواس
ویندوز و کروم اواس

زمزمه هایی به گوش می‌رسد که مایکروسافت قصد دارد با توجه به استفاده بالا از سرویس های ابری و مبتنی بر وب ، نسخه ای از ویندوز ۱۲ را ارائه دهد که سبک ، مناسب وب گردی و استفاده از سرویس های مبتنی بر مرورگر  باشد. نسخه وب ویندوز ۱۲ می‌تواند سد راه قوی برای مقابله با Chrome OS باشد.

امروزه شاهد ارائه سرویس های ابری از قبیل اجرای بازی های سنگین در بستر ابری هستیم که ویندوز ۱۲ می‌تواند این شرایط را تسهیل کند. اگر برای شما هم جالب است بدانید آیا اجرای بازی های سنگین بدون داشتن سخت افزار و حتی با گوشی موبایل ممکن است ، کلیک کنید.

انتظارات ما از ویندوز ۱۲

بعد از بررسی اطلاعات و احتمالات ویندوز ۱۲ حالا وقت به بیان انتظارات ما از ویندوز ۱۲ می‌رسد. هر اپلیکشن ، گجت و حتی دستگاه های مختلف در صدد برآورده کردن نیاز های کاربران برای جلب توجه آنها هستند. مایکروسافت هم از این قاعده جدا نیست؛ انتظار می‌رود تعدادی از مواردی که کاستی آنها در ویندوز ۱۱ احساس می‌شود و ما به آن می‌پردازیم ، در نسخه جدید ویندوز برطرف یا اضافه شوند.

حذف نصب برنامه ها

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد وقتی برای اولین بار از ویندوز استفاده کرده‌اید، برای حذف نصب برنامه ها آیکونشان را از روی صفحه اصلی حذف کرده باشید. همه ما می‌دانیم برای حذف نصب برنامه ها در ویندوز با کمی چالش مواجه هستیم. انتظار می‌رود مایکروسافت گزینه ای سریع تر برای حذف نصب برنامه ها و با راست کلیک کردن روی آیکون آنها برای ویندوز ۱۲ ایجادکند. راحتی در بخش حذف و نصب مستقیم برنامه ها روی ویندوز می‌تواند قابلیتی جذاب و مفید باشد.

حذف نصب سریع برنامه ها؛ طرح فرضی ویندوز 12
حذف نصب سریع برنامه ها؛ طرح فرضی ویندوز ۱۲

این امکان به صورت محصور در فروشگاه مایکروسافت که با ویندوز ۸ برای اولین بار عرضه شد قابل مشاهده است ولی در خارج از فروشگاه این قابلیت را نداریم.

بروزرسانی در پس زمینه

ویندوز بر خلاف سیستم عامل هایی مثل اندروید یا کروم او‌اس قابلیت آپدیت در پس زمینه را ندارد. برای مثال وقتی بروزرسانی های کوچک و حتی بروزرسانی های جامع برای ویندوز ارائه می‌شود ، بعد از دانلود باید سیستم ری استارت شود و مدت زمانی صرف بارگزاری و نصب آپدیت شود. این اتفاق در سیستم عاملی نظیر کروم اواس در پس زمینه اتفاق می‌افتد و در هنگام ری‌استارت زمان اضافه ای برای نصب لازم نداریم. این کاستی انتظار می‌رود در نسخه ویندوز ۱۲ برطرف شود.

آپدیت در پس زمینه ؛ طرح پیشنهادی ویندوز 12
آپدیت در پس زمینه ؛ طرح پیشنهادی ویندوز ۱۲

ریسپانسیوتر شدن ویندوز

در دنیای امروز هر روزه شاهد ساخت و استفاده از محصولات جدید با ویژگی های متفاوتی هستیم. بسیاری از این محصولات با استفاده از سیستم عامل های متفاوتی کار می‌کنند. شرکت های قدرتمند عموم این سیستم عامل ها را تامین می‌کنند. مایکروسافت و ویندوزش یکی از پرکاربرد ترین سیستم عامل را برای بسیاری از دستگاه ها ایجاد کرده است. شاید جالب باشد بدانید که بسیاری از دستگاه های خود پرداز ، با استفاده از سیستم عامل ویندوز کار می‌کنند. امروزه شاهد دستگاه هایی هستیم که بعضا صفحه نمایش هایی متفاوت از سایز های رایج دارند و ویندوز ۱۲ برای ایجاد تجربه ای بهتر باید خودش را برای سازگاری با این دستگاه ها آماده کند.

حتی شاهد ساخت گجت های هوشمندی مثل اپل ویژن پرو و امثال آن هستیم که ویندوز ۱۲ می‌تواند خودش را برای سیستم عامل دوم این دستگاه ها جذاب کند.

امروزه بیش از پیش شاهد استفاده از تبلت هایی هستیم که از ویندوز بهره می‌برند. به این فکر کنید که گوشی تلفن همراه یا تبلت شما به جای بکارگیری علامت شارژ و یا اتصالاتی از قبیل وای فای در بالای صفحه ،‌ آنها را در پایین قرار می‌داد؛ احتمالا دیدن آنها برای شما ساده نبود و حتی ممکن بود اذیت کننده باشد.

آیکون وای فای بالای صفحه طرح پیشنهادی ویندوز 12
آیکون وای فای بالای صفحه طرح پیشنهادی ویندوز ۱۲

انتظار می‌رود مایکروسافت بعد از چند دهه این آیکون ها را به بالای صفحه منتقل کند. و یا حتی قابلیت شخصی سازی محل قرار گیری را برای کاربران میسر کند.

شخصی سازی بیشتر = یوزر فرندلی شدن بیشتر

ویندوز بر خلاف دیگر سیستم عامل ها از قابلیت شخصی سازی کمتری بهره می‌برد. برای مثال ویندوز برای شخصی سازی منوی استارت و حتی لاک اسکرین دست کاربران را بسته است. اضافه کردن گزینه ها و ویجت هایی که به کاربران اجازه شخصی سازی بیشتری را در محیط ویندوز بدهد ، می‌تواند این سیستم عامل را برای کاربران بیشتری جذاب کند .

شخصی سازی منو استارت در ویندوز 12 طرح فرضی
شخصی سازی منو استارت در ویندوز ۱۲ طرح فرضی

سیستم عامل مک بر خلاف ویندوز به کاربران شخصی سازی هایی از قبیل استفاده از تصویر زمینه های متحرک را می‌دهد. مایکروسافت با رفتن به سمت اضافه کردن قابلیت تصویر زمینه های متحرک و حتی تصویر زمینه هایی که نسبت به آب و هوای محل زندگی شما واکنش نشان می‌دهند، می‌تواند قدم خوبی در زمینه شخصی سازی بیشتر ویندوز بردارد.

تعامل قوی تر با تلفن های همراه

طرفداران مک بوک های اپل همواره به تعامل راحت سیستم و موبایلشان به کاربران ویندوز فخر می‌فروشند. این ویژگی یکی از چیز هایی است که می‌تواند بسیاری از کاربران را جذب خود کند. در حال حاضر مایکروسافت برای اتصال بهتر ویندوز و اندروید از اپلیکیشنی برای هر دو دستگاه استفاده می‌کند که همه نیاز های کاربران را برطرف نمی‌کند.  مایکروسافت با اتصال رایانه و تلفن همراه شما به یک دیگر به طوری موثر تر می‌تواند قدم بزرگی برای کاربران خودش بردارد.

جمع بندی

به نظر می‌رسد ویندوز ۱۲ مانور ویژه‌ای در زمینه هوش مصنوعی می‌دهد. انتظار داریم همانند نسخه قبلی ویندوز ،‌ محدودیت های سخت افزاری جدیدی وضع شود که به احتمال قوی مربوط به استفاده از NPU باشد. ریسپانسیو شدن هرچه بیشتر ویندوز ۱۲ نسبت به نسل قبلی مطمئناً یکی از کار های قوی است که مایکروسافت انجام می‌دهد. انتظار ارائه نسخه‌ای قدرتمند در زمینه وب و استفاده های ابری از ویندوز ۱۲ داریم.

شرکت مایکروسافت یکی از غول های بزرگ فناوری است ولی در بخش هایی چه به صورت عمدی و یا غیر عمدی ضعیف عمل می‌کند که بخش نرم افزاری و شخصی سازی یکی از این بخش هاست که امیدواریم در ویندوز ۱۲ به آن بهتر و قوی تر از نسل های قبلی پرداخته شود.

امیدوارم از مطلب لذت برده باشید. در تک ریپورتر با بررسی تمامی جوانب و اتفاقات اخیر و قدیمی تر شرکت مایکروسافت این مطلب را گردآوری کردیم. یکی از بی نظیرترین مقاله ها در زمینه ویندوز ۱۲ را برای شما نوشته‌ایم. نوشتن اینطور مطالبی زمان بر و در عین حال نیازمند تسط کافی بر اتفاقات شرکت های بزرگ است و جو  حاکم بر تکنولوژی دنیاست.

نظرات خود را با ما در میان بگذارید و با عضو شدن در شبکه های اجتماعی ما که در پایین صفحه درج شده ‌اند، زودتر از اخبار و تازه های تکنولوژی با خبر شوید.

تک ریپوتر همراه تکنولوژی ، همگام آینده.

جدیدترین مطالب

تبلیغات

بیشترین بازدید ها

لینک شبکه های اجتماعی

Instagram
Telegram

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

keyboard_arrow_up