آنچه در این مطلب میخوانید
جهان گیم در تار و پود اسپایدرمن ۲ ؛ آشتی دوباره گیمرها با بازی های ابرقهرمانی
بازی های ابر قهرمانی همیشه پر از فراز و نشیب بودهاند ؛ هرگز نتوانستند از یک فرمول موفق استفاده کنند و راه خودشان را پیدا کنند.اسپایدرمن ۲ اینجاست تا بهترین ابر قهرمانی های نسل جدید باشد.
دلیل اول این اتفاق میتواند جامعه وسیع طرفدار ابرقهرمان های مختلف باشد. طرفداران ابر قهرمان ها انتظار زیادی از یک اثر اقتباسی چه گیم و چه سریال دارند. آنها همیشه دوست دارند یک اثر شاهکار از ابر قهرمانشان داشته باشند.
دلیل دوم میتواند تنبلی استودیوهای بازی سازی در زمینه ابرقهرمانان باشد. شاید این استودیوها خیلی وقت زیادی برای یک اثر اقتباسی با محوریت ابرقهرمانان قرار نمیدهند و خیلی سریع از آن رد میشوند و فقط یک بازی کوتاه ۳ الی ۴ ساعته را میسازند که فقط کتگوری خودشان یا در واقع رزومه استودیو و شرکت بازی سازی را پربار کنند و از لحاظ گیمینگ خیلی چنگی به دل نمیزنند.
یک بازی ابر قهرمانی موفق
سال ۲۰۱۱ شرکت راک استدی با ساخت بازی Batman Arkham City خلأ نبود یک شاهکار ابرقهرمانی در دنیای گیم را پر کرد.بتمن شهر آرکهام با گرفتن نمره ۹۴ بهترین بازی ابرقهرمانی تاریخ را ساخت. این بازی در حال حاضر نیز برچسب Must Play را با خودش به همراه دارد.
راک استدی بعد از این موفقیت بزرگ و استقبال بینظیر گیمرها ، به ترتیب در سال های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۷ بازی های Batman Arkham Asylum و Batman Arkham Knight سه گانه معروف بازی Batman را کامل کرد. راک استدی نشان داد که دنیای گیم نیز میتواند مثل سینما در حوزه ابرقهرمانان حرف های زیادی برای گفتن داشته باشد .
سونی و بازی های ابرقهرمانی
بعد از سال ۲۰۱۷ شرکت سونی که در فروش پلی استیشن ۴ به موفقیت باورنکردنی رسیده بود و فروش ۶۷ میلیون نسخه کنسول را تجربه میکرد. بازی های انحصاریش مثل The Last Of Us ، God Of War 3 و … حسابی سر و صدا کرده بود؛ در این بین جای خالی یک بازی انحصاری در حوزه ابرقهرمانان را حسابی احساس میکرد .
سونی می خواست که روی یک ابرقهرمان دیگر به جز بتمن کار کند. برای این کار طی قراردادی با شرکت اینسامیناک که تجربه ساخت بازی مثل Ratchet & Clank را داشت به توافق رسید. اینسامیناک ساخت یک بازی انحصاری برای سونی با محوریت اسپایدرمن را به عهده گرفت .
اینسامینیاک هم به نحو احسنت کارش را انجام داد و درسال ۲۰۱۸ با انتشار بازی Marvels Spider Man برای پلی استیشن ۴ به صورت انحصاری موفقیت سونی را چند برابر کرد. گیمی که از همه لحاظ فوق العاده بود. نمره خوب ۸۷ اسپایدرمن باعث افزایش فروش کنسول پلی استیشن ۴ شد و فروش این کنسول را در سال ۲۰۱۸ به ۷۴ میلیون نسخه رساند .
بازی به قدری موفق بود که حتی توانست در سالی که بازی هایی مثل God of war و Red Dead 2 منتشر شده بودند نامزد کسب عنوان بهترین بازی سال شود. اسپایدرمن بهترین بازی سال نشد، ولی نامزدی یک بازی ابرقهرمانی برای بهترین بازی سال شدن ، همه را متعجب کرد. این نامزد شدن نشان داد که این بازی چقدر درست و قوی ساخته شده است.
بازی های ابرقهرمانی دوباره بر میگردند
پس از سال ۲۰۱۸ مدت ها بود که خبری از بازی های ابرقهرمانی نبود تا سال ۲۰۲۰ که بازی Avengers منتشر شد. اونجرز به معنای واقعی کلمه افتضاح بود! با وجود اینکه بازی های بتمن و اسپایدرمن خوب کار کرده بودند، این بازی همه را نا امید کرده بود. بعد از این فاجعه سونی باز هم دست به دامن اینسامینیاک شد. سونی یک DLC برای بازی Marvels Spider-Man با محوریت شخصیت مایلزمورالز منتشر کرد تا دوباره نظر گیمرها را به خودش جلب کند. سونی باز هم بازی های ابرقهرمانی را نجات داد.
حالا نوبت اسپایدرمن ۲ است
سال ۲۰۲۱ طی مراسم پلی استیشن شوکیس ، سونی خبر ساخت نسخه دوم بازی اسپایدرمن را به گیمرها داد. سونی تاریخ انتشار اسپایدرمن ۲ را ۲۰ اکتبر ۲۰۲۳ اعلام کرد. در این بازه در سال ۲۰۲۲ یک فاجعه دیگر در حوزه ابرقهرمانی به نام Gotham Knights اتفاق افتاد و به قدری بد بود که باعث قهر گیمرها با بازی های ابرقهرمانی شد.
داستان اسپایدرمن ۲
حال به اسپایدرمن ۲ رسیدیم و بازی در تاریخ مقرر منتشر شد. بازی از همه لحاظ درست و بی نقص از آب در آمده است. از اصلی ترین نقطه قوت اسپایدرمن ۲ یعنی داستان بازی شروع میکنیم. داستان بازی به بهترین شکل ممکن روایت میشود. شاید در ابتدا با یک داستان ساده و معمولی طرف باشیم که همان تقابل خیر و شر است؛ گر فقط کمی به بازی زمان بدهیم ، لایه های خیلی عمیقی از داستان برایمان آشکار میشود و با یک داستان دارک و پر از رمز راز رو به رو میشویم. داستان از نقطه شروع تا پایان روند خوبی را طی میکند. به طور کلی به بازی نمیتوان از لحاظ داستانی انتقادی وارد کرد.
شخصیت های بازی
رعایت بالانس و تعادل در بازی هایی با دو شخصیت اصلی خیلی مهم است. اینکه فقط با یکی از شخصیت ها بازی نکنیم و شخصیت دوم عملا نقش یک NPC داشته باشد. اسپایدرمن ۲ این بالانس را به خوبی رعایت کرده است .گیم پلی به صورت کاملا مساوی بین پیترپارکر و مایلزمورالز تقسیم میشود. به لطف SSD پلی استیشن ۵ سوییچینگ و تعویض بین دو شخصیت به خوبی انجام میشود.
گرافیک بازی
از لحاظ گرافیکی اسپایدرمن ۲ شاهکار است. این بازی به صورت ۶۰ فریم بدون هیچ مشکلی اجرا میشود و حتی از ری ترسینگ هم استفاده میکند .
شاید آنتاگونیست های بازی به اندازه نسخه اول نباشد و فقط ۴ ایلین (شرور) داشته باشد ، اما همین ها به قدری پر جزئیات ، خوب و پر از پیچش های داستانی هستند که شما را میخکوب خودشان میکنند! از مرد شنی گرفته تا هانتر ، لیزارد و گل سر سبدشان یعنی ونوم ، همه از ویژگی های منحصر به فردی استفاده میکنند که در بازی های دیگر کمتر شاهد آن ها بودیم .
تنوع خوب در اسپایدرمن ۲
تنوع در اجزا مختلف اسپایدرمن ۲ از دیگر نقاط مثبت این بازی است. بیش از ۲۰۰ نوع لباس ، ۱۰ نوع گجت برای پیش روی دربازی به صورت مخفی کاری ، درخت مهارت جداگانه برای پیتر و مایلز ، حتی یک درخت مهارت مشترک برای هر دو طراحی شدهاست. به قدری خوب ، مختصر و در عین حال پر از جزئیات هستند که گیمر را ترغیب به استفاده از آنها میکنند. این ابزار و وسایل در اسپایدرمن ۲ فقط ظاهر نیستند ،بلکه چگونگی استفاده از آنها روی روند گیم پلی بازی تاثیر مستقیم میگذارد.
جهان و موسیقی بازی
فضاسازی و موسیقی اسپایدرمن ۲ شاهکار هستند! موسیقی حماسی و پر از هیجان هنگام باس فایت ها و مبارزات ، موسیقی احساسی در پلات توییست های بازی و موسیقی های مرموز در حالت مخفی کاری ، همه و همه پر از جزئیات ساخته شدهاند. این جزئیات بالای اسپایدرمن ۲ نشان از زمان زیادی که برای طراحی این بازی صرف شده است میدهد.
فضای شهری بازی اسپایدرمن ۲ هم به خوبی ساخته شده و اصلا با یک شهر بی روح که فقط ظاهر یک شهر را دارد طرف نیستیم.
ضعف بازی در مراحل فرعی
تنها جایی که اسپایدرمن ۲ میتوانست بهتر عمل کند ، مراحل فرعی بازی است. درست است هیجان و داستان های کوتاه خوبی را داخل خودش دارد ، ولی با جلو رفتن بازی متاسفانه مراحل فرعی دچار تکرار میشوند؛ جذابیت اولیه این مراحل کم کم از دست میرود تا جایی که گیمر دیگر اشتیاقی به انجام مراحل فرعی ندارد.
جابهجایی در اسپایدرمن ۲ ، تار زدن بین ساختمان های بلند شهر و بالا رفتن از دیوارها یکی از جذاب ترین و سرگرم کننده ترین کارهای بازی است. اگر هم کسی حوصله این کار را نداشت ، بازی به لطف پردازنده قوی پلی استیشن ۵ سریع ترین فست تراول تاریخ ویدیو گیم را ساخته است. شما قادرید فقط طی ۱.۲۳ ثانیه به هر جای نقشه که دوست داشته باشید جابهجا شوید.
جمع بندی
در آخر اسپایدرمن ۲ یکی از بهترین بازی های چند وقت اخیر است. اسپایدرمن ۲ تا این لحظه بهترین بازی نسل ۹ است. سایت متاکریتیک به اسپایدرمن ۲ نمره ۹۱ داده است. این بازی ابر قهرمانی به طور قطع نامزد بهترین بازی سال ۲۰۲۳ خواهد بود. اگر پلی استیشن ۵ دارید حتی اگر طرفدار بازی های ابرقهرمانی نیستید به هیچ وجه تجربه این بازی را از دست ندهید!
امتیاز تک ریپورتر به بازی : ۹.۵ از ۱۰
۳ دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون از توضیحات خوبتون و اطلاعات جامعی که راجب بازی دادید ، به نظرم ژانر ابر قهرمانی میتونه خیلی موفق تر هم ظاهر بشه
سیر تکامل بازی های ابرقهرمانی تا به اینجا و برخورد های موفق سونی با این مدل بازی ها برام جذاب بود.
عالی بسیار نقد جامع ای بود