آنچه در این مطلب میخوانید
مقدمه
بهترین همراه شما در مسیر برنامه نویسی، ابزار کارتان است . اگر شما یک برنامه نویس هستید ،یا از کسانی هستید که به تازگی وارد این عرصه شده اید ،ممکن است در انتخاب لپتاپ خود دچار سردرگمی شده باشید. در این مطلب جامع و کامل ، به شما در خرید بهترین لپتاپ برای برنامه نویسی کمک می کنیم.
بهترین لپتاپ برای برنامه نویسی چه ویژگی هایی دارد ؟
توجه به نیاز و مبلغ بودجه
شرکت های مختلف سازنده لپتاپ ، معیار خاصی برای تولید محصولات ویژه برنامه نویسی ندارند. بلکه این نیاز ها و استاندارد های شماست که تعیین میکند کدام یک از لپتاپ ها برای کارتان مناسب است . اگر شما یک برنامه نویس حرفه ای هستید ، یا با دید جدی و آینده نگری به برنامه نویسی نگاه می کنید ،باید از مدل های حرفه ای تر استفاده کنید . در صورت مبتدی بودن حتی یک لپتاپ معمولی نیاز های شما را برطرف میکند .
در زمینه برنامه نویسی ، معیار هایی وجود دارد که لپتاپ را برای کار در این حیطه مناسب می کند. ممکن است برخی از این معیار ها برای شما کم اهمیت و برخی مهم و کلیدی باشند. تک ریپورتر شمارا یاری میکند تا محصول دلخواه و باب میلتان را پیدا کنید .
داشتن پورت های مختلف
اگر شما یک برنامه نویس باشید ، قرار است چیز های زیادی از جمله هارد ، فلش ، کابل USB و بسیار موارد دیگر را به لپتاپتان به صورت هم زمان وصل کنید . پس مهم است که لپتاپی که از آن برای کار خود استفاده میکنید ، پورت های مختلف برای انواع کابل ها را داشته باشد .
پردازنده
قدرت پردازشی لپتاپ یک فاکتور بسیار مهم است که نمیتوان از آن چشم پوشی کرد . در برنامه نویسی پردازنده لپتاپ قرار است پردازش های مختلف و سنگین را انجام دهد . لازم به ذکر است پردازنده دستگاه روی قیمت آن تاثیر بالایی دارد و برای خرید لپتاپ مناسب ، باید به بخش پردازنده آن توجه ویژه ای داشته باشید . یک CPU ضعیف ممکن است نتواند نیاز های شما را برآورده کند . CPUتک هسته ای کاربرد بهتری در زمینه برنامه نویسی دارد .
سیستم عامل
سیستم عامل وظیفه برقراری ارتباط بین سخت افزار و نرم افزار را دارد . به عبارتی دیگر تعامل بین شخص و قطعات دستگاه هوشمند شما با وجود یک سیستم عامل امکان پذیر می شود . لپتاپ های مختلف از سیستم عامل های متفاوتی پشتیبانی میکنند . شما ممکن است تصور کنید برای یک برنامه نویسی مناسب باید حتما از سیستم عامل ویندوز استفاده کنید ، اما باید به شما بگوییم که سیستم عامل Mac مک و Linux لینوکس عملکرد بهتری در این زمینه دارند.
رم ( Random Access Memory )
بهبود قابلیت مولتی تسکینگ
رم لپتاپ شما برنامه های مختلف را به صورت هم زمان باز نگه می دارد .موضوعی که در برنامه نویسی به دفعات با آن مواجه خواهید شد . شاید دیده باشید که برنامه نویسان حرفه ای چندین Pc را به طور هم زمان روی میز کار خود استفاده کرده و روی هر کدام از آن ها برنامه های مختلفی اجرا می شود . در واقع شما برای اجرای هم زمان چندین برنامه به یک رم مناسب احتیاج دارید .حداقل مقدار رم مورد نیاز برای برنامه نویسی ۸ GB است. اما اگر واقع بین باشیم ، این عدد بسیار کمی است و ما حداقل مقدار رم ۱۶ GB را در خرید لپتاپ برای برنامه نویسی به شما توصیه می کنیم .
نمایشگر
یک برنامه نویس ساعت ها مقابل صفحه نمایش لپتاپ خود مشغول کد نویسی است . خستگی زیاد چشم ها بعد از کار کردن مداوم و زل زدن به نمایشگر لپتاپ، یک چالش بزرگ برای برنامه نویسان می باشد. این فاکتور نیز بستگی به معیار های شما دارد .اگر در طول روز ، بیرون از خانه ، مقابل نور شدید آفتاب کار می کنید باید لپتاپی را برای برنامه نویسی انتخاب کنید که از نمایشگری با روشنایی و رزولوشن بسیار بالا برخوردار باشد. وضوح بالای تصاویر همچنین از اهمیت زیادی برخوردار است. شما نیاز دارید تصاویر را با دقت و جزئیات بیشتر ببینید.
در زمینه برنامه نویسی ، نمایشگر های QHD و FHD نسبت به دیگر نمایشگر ها چشم شما را کم تر خسته می کنند. و شما میتوانید مدت طولانی تری را بدون از دست دادن تمرکز به کار خود مشغول باشید . همچنین استفاده از صفحه نمایش مات باعث کاهش انعکاس نور و راحتی بیشتر شما می شود.
کیبورد
خوشبختانه کیبورد لپتاپ یکی از آیتم های قابل تعویض است . یک کیبورد مناسب برای کسی که مدام مشغول کد نویسی است ، باید نرم و روان باشد و امکان راحت جا به جا شدن انگشتان را داشته باشد .نورپردازی برای برنامه نویسانی که در طول شب کار می کنند میتواند مسئله قابل توجهی باشد . بهتر است کیبورد شما از قابلیت نور پس زمینه برخوردار باشد، تا بتوانید در صورت نیاز از آن استفاده کنید .
باتری – وزن
همان طور که پیش تر گفتیم . این معیار ها قرار است توسط شما ارزش گذاری شود . اگر در یک مکان ثابت کار می کنید و مدام در حال جا به جایی نیستید ، شاید به وزن لپتاپتان خیلی اهمیت ندهید . اما اگر در هر جا و مکانی، لپتاپتان را با خود حمل می کنید ، بهتر است انتخاب شما از بین لپتاپ های سبک و کم وزن باشد .
برای باتری نیز به همین صورت است . اگر همیشه پریز برق در اختیار دارید و مدام در حال شارژ بودن لبتاب موضوعیت چندانی برای شما ندارد ، می توانید به راحتی از آن گذر کنید . اما گاهی اوقات شما در شرایطی قرار میگیرید که هیچگونه پریز برقی را اطرافتان نخواهید یافت . پس بهتر است باتری لبتابتان را به گونه ای انتخاب کنید که برای مدت طولانی تری به کار آید .
حافظه داخلی
با وجود رم ، بیشترین فشار بر روی حافظه داخلی است . اگر برنامه نویس باتجربه ای هستید ، حتما آگاهی دارید که برنامه ها و ابزار های مورد استفاده تا چه حد سنگین هستند. یک حافظه ضعیف نمیتواند همچین فشاری را تحمل کند. بهترین نوع حافظه پیشنهادی ما به شما حافظه SSD است . این نوع حافظه داخلی باعث افزایش سرعت لبتاب شما میشود. از همه مهم تر ، SSD قابلیت ارتقا دارد و شما بعدا میتوانید مقدار حافظه آن را افزایش دهید .
کمترین مقدار حافظه برای شروع برنامه نویسی بهتر است ۱TB باشد.
حالا که ارزیابی های لازم برای بهترین انتخاب را انجام دادیم ، بیایید به سراغ معرفی بهترین لپتاپ ها برای برنامه نویسی برویم :
از بین برند های مختلف سازنده لپتاپ ،ASUS / Lenovo / Aser / Macbookاز بهترین برند ها در زمینه برنامه نویسی و دیگر حوزه ها به شمار می روند .
این شرکت های غول فناوری با توجه به نیاز های مختلف کاربران ،لپتاپ های مختلفی را روانه بازار کره اند که در ادامه چند مورد از آن هارا به شما معرفی می کنیم .
بهترین لبتاب ها برای برنامه نویسی
Asuse
در میان بهترین برند های معرفی شده ، Asuse در مقام اول این دسته بندی قرار دارد و لبتاب های آن از جهات بسیاری قابل مقایسه با دیگر برند ها نیستند.این بخش ویژه معرفی تعدادی از محبوب ترین لبتاب های این شرکت برای برنامه نویسی است :
Rog Strix G15 ایسوس
قیمت حدودی:۶۰میلیون تومان
با توجه به قیمت ، این لپ تاپ دارای طراحی نسبتا خوب و پردازش عالی میباشد.بسیاری از کاربران کار کردن با آن را لذت بخش دانسته اند .این لپتاپ رده بالای برند ایسوس ۲.۱ کیلوگرم وزن دارد . صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچی با وضوح تصویر Full HD و ابعاد ۳۵۴x۲۵۹x۲۵.۹ میلیمتر.
از امکانات قابل توجه این لپتاپ میتوان به داشتن پورت های مختلف برای اتصال به انواع لوازم جانبی بدون نیاز به تبدیل کننده اشاره کرد . همچنین صفحه نمایش مات و کیبور دارای نور پس زمینه Rog Strix G15،میتواند آن را به انتخابی مناسب برای برنامه نویسان تبدیل کند . دارای حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی SSD و رم ۱۶ گیگابایتی با قابلیت ارتقا تا ۳۲ گیگابایت . با بودجه ۶۰ میلیون تومانی ممکن است این لپتاپ انتخاب شما باشد.نباید باتری ۴ سلولی ۵۶ وات بر ساعت این لبتاب را از قلم انداخت که شارژدهی بین ۱ الی ۳ ساعت دارد .
Vivo Book 15R150 2ZAایسوس
قیمت حدودی :۲۸ میلیون تومان
یک لبتاب ۱۵.۶ اینچی با وزن ۱.۷ کیلوگرم و قیمتی مناسب با توجه به کارایی آن .قاب پشتی پلاستیکی لبتاب به سبک تر شدن وزن آن کمک میکند. رم ۸ گیگابایت DDR4 (قابلیت ارتقا حافظه تا ۱۶ گیگابایت وجود دارد .) به همراه حافظه داخلی ۵۱۲ GB از نوع SSD آن را به یک لبتاب مناسب برای برنامه نویسی تبدیل می کند.
علاوه بر این ها صفحه نمایش مات با دقت ۱۰۸۰ × ۱۹۲۰ پیکسل – Full HD و نرخ تصویر ۶۰ هرتز نیز قابل توجه است . باتری ۳ سلولی با قابلیت شارژدهی ۱ الی ۳ ساعت در این لپتاپ در دسترس است . پردازنده ۵ هسته ای با سرعت ۲.۸ گیگاهرتز و بیشتر مورد بعدی است که باید در انتخاب این لپتاپ به آن توجه کنید .
Lenovo
برند لنوو تنوع محصولات زیادی برای برنامه نویسان دارد و به آن ها امکان انتخاب ابزار کار مناسبشان را ،با بودجه مدنظر ازبین تعداد زیادی لبتاب را می دهد. هم چنین در این برند محصولات زیادی برای تازه کار ها در زمینه برنامه نویسی پیدا می شود که تعدادی از آن ها را شما معرفی میکنیم:
Idea Pad Gaming 3 لنوو
قیمت حدودی:۳۷ میلیون تومان
قوی و فراتر از نیاز های پایه برنامه نویسی
از آن جا که لپتاپ های گیمینگ سخت افزار بسیار قوی ایی دارند، (برای مثال برای این لبتاب مدل ۱۳۷۰H-Core i7)میتوانند برای برنامه نویسی هم مناسب باشند. اما برخی معتقد هستند که که یک لپتاپ گیمینگ نمیتواند برای برنامه نویسی مناسب باشد . چون باتری خیلی سریع شارژ خالی میکند .اما آیا این معیار برای شما مهم است؟
حافظه داخلی این لپتاپ از نوع هیبریدی بوده که یک ترابایت هارددیسک و ۲۵۶ گیگابایت SSD دارد. همان طور که میدانید، این حافظه قابلیت ارتقا نیز خواهد داشت. صفحه نمایش مات ۱۵.۶ اینچی و همچنین قابلیت نمایش تصویر با کیفیت Full HD و رزولوشن ۱۹۲۰×۱۰۸۰ پیکسل، تصاویر و رنگها را با کیفیت و وضوح بالا نمایش میدهد. نرخ رفرش ۶۰ هرتز این لپتاپ به شما این امکان را می دهد که در محیطهای باز و پرنور به راحتی بدون کوچکترین تاری از لپتاپ بهصورت روان، استفاده کرده و صفحه نمایش را بدون کوچک ترین مشکلی ببینید.
وزن لبتاب۲.۲۶ کیلوگرم و ابعاد آن ۳۵۹x۲۵۱x۲۴.۲میباشد .کیبورد دارای نور پس زمینه است. باتری سه سلولی آن ۲ الی ۴ ساعت قابلیت شارژدهی دارد .
Ideapad 5 15ITL05 لنوو
قیمت حدودی :۳۰ میلیون تومان
لپتاپ بعدی از برند لنوو Ideapad 5 15ITL05است . لبتابی که بسیار سریع و قدرتمند است و میتواند شما را به خوبی در مسیر برنامه نویسی همراهی کند. سبک و با نمایشگری مات ، برای جلوگیری از انعکاس نور و اذیت شدن چشمان شما . پردازنده قوی Core i7 آن میتواند به خوبی از پس اقدامات سنگین برنامه نویسی برآید .همچنین کیبورد نرم و روان آن مناسب برای تایپ کردن سریع شماست . نور پس زمینه کیبورد یکی دیگر از نکات مثبتی است که اگر در مسیر برنامه نویسان شب کارهستید ، بهتر است به آن توجه داشته باشید .
رم ۱۶ گیگابایتی DDR4 آن قابلیت ارتقا ندارد . اما حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایتی SSd آن از قابلیت ارتقا برخوردار است . باتری ۵۷ Wh با توان شارزدهی بسیار بالا میباشد و شما میتوانید بدون استفاده از شارژر تا مدت زیادی از آن استفاده کنید .در نهایت وزن و ابعاد این لبتاب به ترتیب۱.۶۶ کیلوگرم و۳۵۶.۶۷x۲۳۳.۱۳x۱۹.۹ میباشد
ThinBook 15 لنوو نسخه رم ۸ گیگابایت
قیمت حدودی:۲۵ میلیون
مناسب برای تازه کار ها . اگر میخواهید برنامه نویسی را شروع کنید و در عین حال زیاد هزینه نکنید ، خرید این لبتاب را به شما پیشنهاد میکنیم . یک لبتاب اقتصادی با عملکرد خوب از شرکت لنوو . این لپتاپ با تلفیقی از دو سری ThinkPad و IdeaPad ساخته شده است ، این ترکیب ظرافت و استحکام را با هم درThinBook 15گرد آورده است .این لبتاب ۱۵.۶ اینچی ۱.۷ کیلوگرم وزن داشته که برای لبتابی با این ابعاد عدد نسبتا کمی است . این لبتاب با رم ۴ گیگابایتو قیمت حدود ۱۶ میلیون تومان در دسترس است . اما همان طور که میدانید ، عدد ۴ برای رم یک برنامه نویس مقدار خیلی کمی است و آن را به شما توصیه نمیکنیم.
پردازنده Core i5 چهار هسته ای ، رم ۸ گیگابایت با قابلیت ارتقا تا ۴۰ گیگابایت و حافظه داخلی ۱ ترابایت که عدد بسیار خوبی برای یک لبتاب برنامه نویسی است . اگر چه حافظه داخلی از نوع SSD نیست و قابلیت ارتقا ندارد ، اما ۱ ترابایت میتواند برای یک فرد مبتدی مناسب باشد .باتری سه سلولی ۴۵ Wh این لپتاپ قابلیت شارژدهی ۲ الی ۴ ساعت را دارد .
Aser
یکی دیگر از برند های شناخته شده و نامدار در زمینه برنامه نویسی و تولید لبتاب های کاربردی ، ایسر ASER است. این شرکت با تولید لپتاپ های مقرون به صرفه و اقتصادی اش مشهور شده است:
Nitro 5 AN515 ایسر
قیمت حدودی : ۴۰ میلیون تومان
بهترین لبتاب ایسر برای برنامه نویس ها . ۱۶ گیگابایت رم DDR4 و حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایت از نوع SSD. کیبور لبتاب دارای نور پس زمینه و قابلیت پشتیبانی از فرمان های چند لمسی .این لبتاب میتواند مناسب گیمینگ هم باشد و از سیستم عامل Windows پیروی می کند. وزن این لبتاب ۲.۳ کیلوگرم است و بدنه پلاستیکی دارد .پردازنده Corei7 با سرعت۲.۷ گیگاهرتز تا ۴.۵ گیگاهرتز خبر از CPU قوی این لبتاب می دهد. در کل لپ تاپ Nitro 5 AN515-58-754D با طراحی ظاهری جذاب و مشخصات فنی چشمگیرش، میتواند انتخابی عالی برای برنامه نویس ها و حتی گیمر ها باشد.
Aspire 3 A315_58G-79RH_A ایسر
قیمت حدودی : ۲۸ میلیون تومان
محصولات شرکت ایسر در کنار قیمت معقول خود، کیفیت ساخت بالایی دارند.این لپتاپ میتواند انتخاب هوشمندانه ای برای پردازش های سنگین باشد. این لپ تاپ دارای پردازندهی مرکزی Core i7 1165G7 و رم ۸ گیگابایت DDR4 با سرعت ۳۲۰۰ مگاهرتز و قابلیت ارتقا تا ۱۲ گیگابایت میباشد. حافظهی HDD یا هارد دیسک یک ترابایتی این لپتاپ میتواند فضای ذخیرهسازی کافی را در اختیار کاربران قرار دهد. این لپتاپ سبک وزنی معادل ۱.۷ کیلوگرم دارد. صفحه نمایش ۱۵.۶ اینچی مات آن نیز مناسب برای برنامه نویسان است . باتری این لپتاپ ایسر ۳۶ Wh است که شارژدهی معادل ۱ لی ۳ ساعت دارد .
Macbook
حتما همه شما با شرکت معروف اپل در هر زمینه ای آشنایی دارید.لپتاپ های این شرکت نیز تحت عنوان Macbook محبوبیت زیادی در میان کاربران خود دارند. اگر قیمت لپتاپ برایتان مهم نیست و بودجه کافی دارید ، لپتاپ های مک بوک میتوانند انتخاب بسیار عالی برای یک برنامه نویس باشند .
شاید به خواندن این مطلب علاقه مند باشید : آیفون ۱۵ ؛ مشخصات و ویژگی های پرچمدار اپل
macbook M2 Pro 16 inch
قیمت حدودی :۱۰۰ میلیون تومان
Macbook air M1
قیمت حدودی : ۵۰ میلیون تومان
این لبتاب با وزن ۱.۲۹ کیلوگرم، نسبت به معرفی قبلی سبک تر است .پردازنده مرکزی آن ۸ هستهای Apple M1 به همراه موتور پردازش عصبی ۱۶ هستهای میباشد. Macbook air M1 دارای رم ۸ گیگابایت و حافظه داخلی ۵۱۲ گیگابایت SSD است.صفحه نمایش ۱۳.۳ اینچی از نوع Retina نیز قابل توجه است . باتری لیتیوم پلیمری این لپتاپ با ظرفیت ۴۹.۹ Wh میتواند شما را ۱۵ الی ۱۸ ساعت از استفاده از شارژر بی نیاز کند. آخرین نکته درباره این محصول شرکت اپل نور کیبورد پس زمینه آن است که توانسته است آن را به یک انتخاب مناسب برای برنامه نویسی تبدیل کند.
جمع بندی
سخن آخر
حتما تا کنون متوجه شده اید که استاندارد مشخصی برای لپتاپ های برنامه نویسی وجود ندارد و شما با توجه به معیار ها و نیاز هایتان آن را انتخاب میکنید . شاید از خود پرسیده باشید که من بودجه خرید گران ترین لپتاپ هارا ندارم . پس راه حل چیست؟ پیشنهاد ما خرید لپتاپ متوسط با مشخصات مناسب برنامه نویسی است . کافی است گزینه مناسب در بازه قیمتی خود را پیدا کنید و کار برنامه نویسی را شروع کنید . حتی اگر سرمایه خیلی زیادی داشته باشید اما تازه کار باشید ، بهتر است پول خود را خرج ابزار های پیشرفته تر نکنید. شما همچنین می توانید از لبتاب های دسته دوم با کیفیت مناسب استفاده کنید ، پس خیلی نگران این موضوع نباشید.
این لیست هر ساله آپدیت می شود و با بروز شدن لپتاپ های بازار پیش می رود .
حالا شما به ما بگویید که اگر برنامه نویس هستید از چه لبتابی استفاده میکنید؟جای کدام لپتاپ در این لیست خالی است؟نظر خود را با ما درمیان بگذارید .