امروزه در دنیای پر از مشغله شاید زمان کافی برای مطالعه کتابهای مورد علاقهتان وجود نداشته باشد، اما با پیشرفت تکنولوژی و معرفی اپلیکیشنهایی که روز به روز بهینهتر و کاربردیتر میشوند، یک اپلیکیشن کتاب میتواند به شما کمک کند تا به منبع بینهایت کتابهای الکترونیکی دسترسی داشته باشید. در هر مکان و هر زمانی بتوانید مطالعه کنید، بدون اینکه نسخه فیزیکی کتاب را همراهتان داشته باشید. علاوه بر این، نسخه الکترونیکی کتابها همیشه صرفه اقتصادی دارند و استفاده از آنها راحتتر است.
اگر از دوستداران کتاب و کتابخوانی هستید و به دنبال اپلیکیشنهایی برای مطالعه کتابها، پیدا کردن و معرفی کتابها با توجه به علایقتان، پلتفرمهایی برای پیدا کردن افراد مشابه خودتان و مواردی از این قبیل میگردید، در این مقاله با ما همراه باشید تا چند اپلیکیشن کتاب برتر که از بهترین گزینهها برای شما هستند را با هم بررسی کنیم. فرقی نمیکند که از نسخه فیزیکی کتابها یا از نسخه الکترونیکی آنها استفاده میکنید، در ادامه برای هر دو گروه اپلیکیشنهای مفیدی معرفی شده. پس به هیچ عنوان آنرا از دست ندهید!
اپلیکیشن کتاب ایرانی
اپلیکیشنهایی که در ادامه معرفی میشوند، برنامههای رایگان ایرانی هستند و از زبان فارسی پشتیبانی میکنند. این اپلیکیشنهای کتاب و کتابخوانی برای کسانی که کتابهای ترجمه شده به زبان فارسی را مطالعه میکنند مناسب هستند. در انتهای معرفی هرکدام، میتوانید از طریق لینک دانلود برای اندروید و IOS آنهارا دانلود کنید.
۱-فیدیبو
فیدیبو از بزرگترین و محبوبترین اپلیکیشنهای کتابخوان است، برنامهایی برای خواندن کتابهای PDF ،EPUB و حتی گوش دادن به کتابهای صوتی. در فیدیبو شما به آرشیو بزرگ کتابهای الکترونیکی و صوتی دست پیدا میکنید. بسیاری از آنها با هزینه بسیار کمتر از نسخه فیزیکی در دسترس شما هستند و برخی از کتابها کاملا رایگان در اختیار شما قرار میگیرند.
از قابلیتهای خوب این اپلیکیشن که آنرا مخاطب پسند کرده میتوان به رابط کاربری ساده و جذاب آن و در عین حال قابلیت شخصیسازیاش اشاره کرد. شما میتوانید در فیدیبو، صفحات، اندازه متن، رنگ آن و نوع قلم را نیز مشخص کنید و به دلخواه خود تغییر دهید. علاوه بر یک دسته بندی گسترده دقیق برای پیدا کردن کتابها، شما میتوانید در متن کتابها نیز جستوجو کنید، و حتی هایلایت و حاشیهنویسی کنید!

همچنین قسمتی که برای کتابهای صوتی طراحی شده، به شما امکاناتی مثل مدیریت سرعت پخش، حالت رانندگی و مواردی از این قبیل را میدهد. در فیدیبو شما میتوانید کتابهای خود را در دستههای خوانده شده، در حال خواندن، دانلود شده و… مرتب کنید. این اپلیکیشن کتابخوان از بزرگترین و برترینها در زمینه کتاب و تولید محتوای صوتی اختصاصی است.
جالب است بدانید که در سال ۱۳۹۷، اولین دستگاه کتابخوان فارسی توسط فیدیبو عرضه شد که تماما مناسب افرادیاست که نمیخواهند کتابهای الکترونیکی را در فضای کوچکی مثل تلفن همراه مطالعه کنند. حساب کاربری شما در فیدیبو مستقیما به این کتابخوان متصل میشود و تجربهایی بسیار لذت بخش از خواندن کتاب در انتظار شماست. اگر اهل خواندن کتاب هستید، به هیچ عنوان از این اپلیکیشن غافل نشوید.
۲-طاقچه
طاقچه یکی دیگر از اپلیکیشنهای کتابخوان بسیار شناخته شده و محبوب است که آرشیو بیش از ۱۴۵۰۰۰ کتاب الکترونیکی و صوتی را با قیمتی مناسب در اختیار شما قرار میدهد. این اپلیکیشن در سال ۱۳۹۲ با نام کتاب من شروع به فعالیت کرد و در نهایت در بهار سال ۱۳۹۳ به صورت رسمی با نام طاقچه معرفی شد. یکی از قابلیتهای طاقچه که آنرا در لیست بهترینها قرار داده، طاقچه بینهایت است. با خریداری اشتراک با هزینهایی ناچیز، شما میتوانید تا پایان مهلت اشتراکتان از تمامی کتابها به صورت رایگان بهرهمند شوید.

در پلتفرم طاقچه، شما میتوانید با دیگر افرادی ک از این اپلیکیشن کتاب استفاده میکنند تعامل کنید، نظرات آنها را بخوانید و راحتتر کتابهای مطابق سلیقهتان را پیدا کنید. همچنین این اپلیکیشن در نسخههای تحتوب، ویندوز و حتی اندورید ۵ به پایین، برای دستگاههای نسبتا قدیمی نیز عرضه شده است.
۳-بهخوان، شبکه اجتماعی کتابدوستان
برخلاف اپلیکیشنهای کتابی که تا به اینجا معرفی شد، بهخوان یک اپلیکیشن کتابخوان نیست! بلکه یک پلتفرم برای گفتو گو کردن و صحبت درباره کتابهاست. فضایی برای نوشتن درباره حسوحال کتابها، امتیاز دادن به آنها، به اشتراک گذاشتن قسمتهای مورد علاقهتان از کتاب و حتی شرکت در چالشهای کتابی است.
گوشهایی از قابلیتهای جذاب اپلیکیشن کتاب بهخوان:
ارتباط با نویسندگان: در این اپلیکیشن شما به عنوان نویسنده میتوانید یک حساب کاربری داشته باشید، کتابهایتان را وارد اپلیکیشن کنید و با دیگر کاربران ارتباط برقرار کنید و نظرات آنهارا درباره کتابتان بشنوید.
کسب عادات مطالعه: در بهخوان شما با شرکت در چالشهای کتابخوانی که برگزار میشوند، میتوانید برای خودتان امتیاز کسب کنید و همچنین عادت مفید مطالعه روزانه داشته باشید.
ثبت نظرات: در قسمت نظرات و انتقادات، شما میتوانید قبل از خواندن کتاب موردنظرتان و اضافه کردن آن به لیستتان، تعداد زیادی از نظرات خوانندگان درباره آن کتاب را بخوانید و حتی خودتان برداشت و نقدتان از کتابی که مطالعه کردید را به این بخش اضافه کنید.
پیشنهاد کتاب: در این اپلیکیشن شما با پاسخ به یکسری سوالات مربوط به سلایق و علایق کتابیتان، میتوانید از بهخوان کتابهای پیشنهادی برای مطالعه بعدیتان را دریافت کنید.
پیشنهاد فروشگاه: با انتخاب کتاب موردنظر، شما میتوانید ورژن دلخواه از نشر مورد علاقهتان را انتخاب کنید و بهخوان شما را به فروشگاههای آنلاین برای خرید کتاب هدایت میکند.
این برای اولین بار است که یک اپلیکیشن ایرانی برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی با ایجاد بستری امن برای گفتوگو درباره کتابها و ایجاد عادت مطالعه منظم در جامعه عرضه میشود. اگر از عاشقان کتاب و مشتاق برای ورود به دنیایی از ماجراجوییهای کتابی هستید، به هیچ عنوان این اپلیکیشن را از دست ندهید!
۴-سبکتو
اپلیکیشن سبکتو، بستری است برای کسانی که به خواندن خلاصه کتابها در قالب نانوکتاب و یا میکروکتابها به جای خواندن نسخه کامل کتاب تمایل دارند. شما میتوانید به جای یک نسخه کامل از کتاب، در این اپلیکیشن از چکیده کتابها استفاده کنید و در مدت زمان خیلی کمتر، از وقایع کتاب و آنچه در ذهن نویسنده بوده مطلع شوید. اگر در طول روز زمان کافی برای مطالعه کتابهارا ندارید، یا حتی قصد دارید کتابی که در گذشته خواندید را مرور کنید، این اپلیکیشن کتاب میتواند گزینه مناسبی برای شما باشد.
در سبکتو نسخههای زیادی از مقالات و کتابها به صورت الکترونیکی و صوتی وجود دارند که شما با پرداخت اشتراک با مبلغی کاملا به صرفه، میتوانید به صورت رایگان از تمام امکانات آن استفاده کنید. از آنجایی که برای خواندن هر کتاب زمان کمتری صرف میکنید، پس وقت بیشتری برای خواندن کتابهای بیشتر دارید.
۵-کتابراه
کتابراه نیز یک اپلیکیشن کتابخوان است. دارای ۲۰۰۰ کتاب رایگان و بیش از ۵۰۰۰۰ کتاب صوتی و متنی. در مقایسه با سایر اپلیکیشنهای کتاب خوانی که معرفی شد، کتابراه از محبوبیت کمتر و آرشیو محدودتری برخوردار است. اما یک سری ویژگیهای قابل توجه آن، این اپلیکیشن را به یک گزینه مناسب تبدیل کرده. برای مثال، شما میتوانید کتابهای خوبی را به صورت کاملا قانونی، رایگان در این اپلیکیشن پیدا کنید و در آخر هفتهها به صورت رایگان کتابهارا مطالعه کنید. و حتی از این اپلیکیشن با کسب امتیاز به صورت هدیه کتاب رایگان دریافت کنید. همانطور که متوجه شدید، کتابراه به رضایت کاربرانش توجه زیادی دارد و نظرات بسیار مثبتی را با این کار برای خود کسب کرده است.
از دیگر قابلیتهای این اپلیکیشن کتاب میتوان به رابط کاربری ساده و مخاطب پسند، امکان مطالعه در حالت شب، تغییر سایز فونت و حالت نمایش و… اشاره کرد.
اپلیکیشن کتاب غیرایرانی
علاوه بر اپلیکیشنهای ایرانی، برنامههای زیادی در نسخههای غیرایرانی وجود دارند که برای افرادی که کتابهای با زبان غیرفارسی میخوانند مناسب است تا از برترین کتابهای جهان با زبان اصلی در سطح بینالمللی بهرهمند شوند. در ادامه چند نمونه از برترین اپلیکیشنهای کتاب غیرایرانی را که از محبوبیت زیادی برخوردار هستند معرفی میکنیم.
۶-Amazon kindle
حتما بیشتر شما با شرکت بزرگ آمازون آشنایی دارید، Amazon kindle یک اپلیکیشن کتابخوان است که از زیرمجموعههای آمازون محسوب میشود. پیش از معرفی این اپلیکیشن، آمازون کتابخوانی تحت عنوان Kindle در سال ۲۰۰۷ عرضه کرده بود. با این اپلیکیشن کتابخوان شما میتوانید به آرشیو بزرگی از کتابهای زبان اصلی دسترسی داشته باشید. برخی کتابها کاملا رایگان بوده و برخی نیز قابل خریداری هستند.
همچنین با تهیه اشتراک از این برنامه میتوانید به تمام آرشیوهای این کتابخانه بزرگ دسترسی داشته باشید. هوش مصنوعی Amazon kindle به شما کمک میکند تا کتابهای مطابق سلیقهتان را پیدا کنید. میتوان گفت این اپلیکیشن از برترین اپلیکیشنهای کتابخوان غیرایرانی است که میتوانید از طریق لینکهای زیر آن را دانلود کنید.
۷-Scribd، نتفیلکس کتابها
Scribd یک اپلیکیشن کتابخوان الکترونیکی و صوتی دیگر برای کتابهای زبان اصلی است. در این اپلیکیشن بیش از ۶۰ میلیون کتاب الکترونیکی، مقالات، مجلات معروف، پایاننامههای دانشگاهی و… یافت میشوند که تنها با پرداخت اشتراک ماهانه می توانید به تمامی آنها دسترسی داشته باشید. نکته قابل توجه این است که در ابتدا Scribd به شما این امکان را می دهد که تا مدت ۳۰ روز به صورت رایگان از آن استفاده کنید. البته این اپلیکیشن کتاب در مقایسه با رقبایش هزینه بهصرفهتری دارد که در محبوبیت آن بیتاثیر نیست!
از دیگر ویژگیهای Scribd میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان مطالعه آفلاین کتابها
- امکان شخصی سازی فونت و حالت نمایش
- امکان علامت گذاری و هایلایت کردن کتابها
- امکان دسترسی مستقیم به مجلات معروف و شناخته شده
- همگامسازی با دستگاههای دیگری که این اپلیکیشن کتاب را بر روی آن نصب کردید
- ارائه محتوای تخصصی(برخی کتابها و محتواهای قرار گرفته در Scribd تنها مختص همان اپلیکیشن بوده و درجای دیگری یافت نمیشوند!)
۸-Goodreads
بدون شک Goodreads از بهترین اپلیکیشنها برای علاقهمندان کتاب و کتابخوانی است. اگر از علاقهمندان کتابخوانی باشید، حتما دوست دارید درباره کتابها با دیگران صحبت کنید و نظرات آنها را بدانید. این برنامه یک پلتفرم بزرگ برای کتابخوانها و تعامل آنها با یکدیگر است.
قابلیتهای این برنامه مشابه اپلیکیشن بهخوان است که پیشتر معرفی شد. در این اپلیکیشن کتاب شما میتوانید کتابخانه شخصی خودتان را بسازید. کتابهای مطالعه شده، در حال مطالعه، و کتابهایی که بعدا قصد خواندن آنها را دارید در لیستهای مشخصی قرار دهید. در چالشهای کتابخوانی شرکت کنید و نظرات دیگران را درباره کتاب مدنظرتان بخوانید و بر اساس امتیازات آن تصمیم بگیرید.
همچنین در Goodreads شما می توانید روند پیشرفت مطالعه خود را ردیابی کنید. لازم به ذکر است که این یک اپلیکیشن کتابخوان نیست! و کتابهای ایرانی و کاربران ایرانی زیادی نیز در آن فعالیت میکنند. نکته جالب توجه این است که شما می توانید اطلاعات و مشخصات خود را از این برنامه به اپلیکیشن بهخوان و حتی Amazon kindle انتقال دهید.
۹-Blinkist
Blinkist یک اپلیکیشن برای مطالعه خلاصه کتابهاست. برای افرادی که وقت کافی برای مطالعه در روز را ندارند، میتوانند از Blink(خلاصه)های این اپلیکیشن کتاب به صورت آفلاین استفاده کنند. Blinkist به شما تمام نکات کلیدی و مهم به همراه خلاصه کتاب در قالب متن یا صوت ارائه میدهد. مانند تمام اپلیکیشنهایی که معرفی شد، این برنامه نیز یک سری امکانات آن رایگان و برخی پریمیوم هستند که نیاز به تهیه اشتراک دارند. با تهیه اشتراک میتوان به صورت نامحدود از امکانات Blinkist استفاده کرد.
۱۰-Litsy، اینستاگرام کتابها
اگر شما از علاقهمندان فضای اینستاگرام هستید و دوست دارید در یک شبکه اجتماعی که تنها موضوع مورد بحث آن کتاب است عضو شوید، اپلیکیشن Litsy را از دست ندهید! به گفته سازندگان، Litsy یک اپلیکیشن کتاب برای به اشتراک گذاشتن لحظات کتابی است. شما میتوانید در این اپلیکیشن، لحظات کتاب خوانیتان را ثبت کنید. یا میتوانید پستهای نویسندگان موردعلاقهتان و افراد کتابخوان دیگر را ببینید و مانند اینستاگرام از هشتگها استفاده کنید.
در Litsy میتوان در گروههای کتابخوانی عضو شد، درباره کتابها یادداشت نویسی کرد و از نظرات دیگران نیز بهرهمند شد. کاربران میتوانند از ایمیل و یا اکانت فیسبوکشان برای ورود به این اپلیکیشن کتاب استفاده کنند. اگر به دنبال یک شبکه اجتماعی هستید که بتوانید افکار خود را درباره کتابها در آن به اشتراک بگذارید، پیشنهاد میکنیم این اپلیکیشن را از لینکهای زیر نصب کنید.
در این مقاله تلاش کردیم تا بهترین اپلیکیشنهای کتابی برای علاقهمندان کتاب و کتابخوانی را معرفی کنیم. قطعا اپلیکیشنهای بیشتری هستند که میتوانند در این لیست قرار بگیرند، اگر شما تجربه استفاده از آنها را دارید، در بخش نظرات این مقاله آنرا عرفی کنید تا دیگران نیز بتوانند از آن بهره ببرند. همچنین اگر این محتوا برایتان جالب بود، پیشنهاد میکنیم مطلب ۵ اپلیکیشن که علاقه مندان فیلم و سریال باید داشته باشندرا هم مطالعه کنید.